22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetFIBA Europe Cup | SCMU Craiova a condus, dar a cedat în meciul cu FC Porto (VIDEO)

FIBA Europe Cup | SCMU Craiova a condus, dar a cedat în meciul cu FC Porto (VIDEO)

-

SCMU Craiova a pierdut onorabil, scor 73-83, în fața colosului FC Porto, partida susținută miercuri seară, în Polivalenta din Bănie. Disputa a contat pentru prima etapă din Grupa I – Turul 2 din cadrul FIBA Europe Cup.

Oltenii au început entuziasmant și au câștigat primul sfert cu 26-18. Valoarea și experiența competițională a lusitanilor și-au spus cuvântul începând cu sfertul 2, câștigat cu 21-17. După pauză au apărut problemele în rândul echipei noastre, iar portughezii și-au adjudecat ambele sferturi, cu 21-12 și 23-18.

SCMU Craiova: Giordan Watson, Shawn Hopkins, George Blaj-Voinescu, Dimitrije Nikolic, Demonte Flannigan.

FC Porto: Max Landis, Francisco Amarante, Teyvon Myers, Michael Finke, Brian Conklin.

În celălalt meci al Grupei I, desfășurat marți seară, francezii de la Cholet s-au impus în Germania, scor 83-73, în fața echipei din Chemnitz.

Clasamentul grupei arată astfel:
1.Cholet 2 puncte (coșaveraj 83-73)
2.Porto 2 (83-73)
3.Craiova 1 (73-83)
4. Chemnitz 1 (73-83)
*primele două clasate se califică în sferturile de finală.

Etapa viitoare:
20 decembrie, ora 20.00: Chemnitz – FC Porto;
21 decembrie, ora 21.00: Cholet – SCMU Craiova.

Pentru SCMU Craiova urmează un meci în Liga Naţională, în Bănie, împotriva formaţiei CSM Târgu Mureş. Meciul este programat sâmbătă, de la ora 19.00, şi contează pentru etapa 11.

Declaraţiile oferite la final:

Fernando Sa, antrenor FC Porto:

„Cred că am făcut o partidă bună, chiar dacă s-a resimţit oboseala în rândul jucătorilor, după un program intens şi o călătorie lungă. Ceea ce au realizat jucătorii mei este extraordinar. Suntem mândri de ei. Începutul a fost mai greoi, dar uşor-uşor şi-au revenit, au fost mai atenţi la aruncări şi la recuperare şi au scos echipa din Craiova din zona de confort. În repriza secundă am condus ostilităţile şi am reuşit să ne desprindem şi să avem un final de joc liniştit. A fost doar un prim joc, iar acum trebuie să rămânem concentraţi pentru următorul. Reprezentăm un club important la noi în ţară, dar şi pe plan internaţional, iar obiectivul nostru este întotdeauna să câştigăm. Ne gândim să ieşim din grupă şi apoi vom vedea ce vom reuşi“.

Miguel Queiroz, căpitan FC Porto:

„A fost foarte impotant să câştigăm aici, pentru că avem o grupă dificilă. Ştiam că va fi un meci greu, pentru că aveţi o echipă frumoasă şi intră în discuţie şi călătoria. Sunt foarte mândru de tot ce au reuşit colegii mei aici. Noi suntem cel mai bun club din lume, deci noi trebuie să câştigăm orice meci, unul după celălalt, iar pentru asta ne antrenăm foarte mult“.

Vitaly Stepanovski, antrenor SCMU Craiova:

„Repriza secundă am jucat foarte prost. Nu am obţinut punctele uşoare şi n-am…. nu vreau să mai vorbesc despre celelalte momente nereuşite. O să revedem meciul şi o să analizăm totul. Am avut şansa noastră să câştigăm în seara asta. A fost un meci foarte greu, dar totul a stat în aruncările noastre. În ultimele două luni nu am avut timp să pregătim jocurile aşa cum ne-am dorit şi la fel va fi şi acum până, la următorul meci, pentru că jucăm peste trei zile. Dar nu trebuie să ne plângem, pentru că asta ne este meseria“.

Giordan Watson, jucător SCMU Craiova:

„A fost un meci greu. Am început destul de bine, am marcat, am avut o energie bună, dar ceva s-a schimbat pe parcursul jocului. Nu am mai punctat aşa cum am fi vrut şi cum ar fi trebuit şi ei au întors scorul. A fost primul joc şi trebuie să luptăm în continuare. Cred că putem câştiga în faţa oricărei echipe, dacă prindem o zi bună şi suntem cu toţii concentraţi. Avem şanse să ieşim din grupă. Nimeni nu credea că vom ajunge aici şi chiar dacă unii nu cred în noi, noi vom continua să luptăm“.

Citește și: Voleibalistele de la SCMU Craiova, perdante cu Dinamo

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Modernizarea drumului județean Segarcea – Valea Stanciului, finalizată

S-a finalizat modernizarea a încă unui tronson de drum...

ȘTIRI GdS