3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetSCMU Craiova a cedat la limită la Piteşti şi încheie sezonul în faza sferturilor

SCMU Craiova a cedat la limită la Piteşti şi încheie sezonul în faza sferturilor

Baschetbaliştii de la SCMU Craiova au jucat până în ultima clipă la Piteşti, pentru o victorie mare, însă rezultatul nu a fost deloc pe gustul lor. FC Argeş a reuşit să se impună la limită, scor 75-73, la capătul unui meci cu multă tensiune şi astfel a ajuns în Final Four-ul Ligii Naţionale. Pentru SCMU acesta a fost ultimul joc din acest sezon.

Prima repriză a jocului de la Piteşti a fost una deschisă, cu foarte multe spaţii în cele două defensive, dar şi cu multe ratări. De la trei puncte nu a funcţionat deloc pentru SCMU, în timp ce de la gazde s-au remarcat Seppala şi Măciucă. Ambele sferturi au fost câştigate la o diferenţă mică de FC Argeş, iar la vestiare s-a intrat cu 42-35 în favoarea gazdelor.

Actul al treilea a debutat cu FC Argeş la conducerea jocului, dar oltenii au ripostat imediat şi au reintrat în joc. Treptat, alb-albaştrii au mai recuperat din deficit, dar, de fiecare dată când aveau şansa de a trece în faţă pe tabelă, gazdele punctau decisiv. Sfertul a fost câştigat de Craiova cu 23-20, iar înainte de ultimele 10 minute diferenţa era de doar două posesii în favoarea piteştenilor, scor 62-58.

Final incendiar în Trivale

Ultima parte a meciului a debutat cum nu se putea mai rău pentru trupa lui Stepanovski. Formaţia din Trivale a adus cinci puncte consecutive, iar tehnicianul ucrainean al Craiovei a solicitat timeout. Decizia a fost una bine-venită, pentru că oltenii au început să ia la ţintă coşul advers. Finalul partidei a fost incendiar. La scorul de 73-73, Gajovic a adus două puncte, iar Qualls a ratat o aruncare importantă în ultimele 30 de secunde. Nici la inelul celălalt nu a fost mai multă precizie, iar SCMU a avut ocazia unei ultime aruncări. Din păcate, Michael Qualls nu a găsit ţinta din zero grade, iar FC Argeş a izbutit o calificare dramatică în F4-ul LNBM.

Toți jucătorii din formula de start ai Piteștiului au înscris cel puțin 11 puncte, conduși de Măciucă și Jeremic, fiecare câte 14. Fitzpatrick a reușit un double-double (11 puncte, 12 recuperări), iar Goran Gajovic a venit și el de pe bancă cu 12 puncte.

De partea cealaltă Michael Qualls a reușit și el un double-double (18 puncte, 11 recuperări, 6 pase decisive), dar cu 8/23 din acțiune. Hawley și Vîrnă au avut câte 12 puncte, americanul cu 10 recuperări. Kennedy și Tibîrnă au înscris și ei câte 10 puncte.

Citeşte şi: Universitatea Craiova a încheiat cu trei înfrângeri turneul de la Turda

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS