12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetÎnfrângere cu gust amar pentru SCMU! Timișoara s-a impus la un punct în Bănie

Înfrângere cu gust amar pentru SCMU! Timișoara s-a impus la un punct în Bănie

SCMU Craiova a avut parte de un meci cu suișuri și coborâșuri vineri seară, în Sala Polivalentă, în fața Timișoarei, iar, la final, rezultatul a fost cel nedorit. Bănățenii s-au impus la un singur punct, scor 74-73, după ce pe ultimul atac al meciului Qualls nu a reușit să introducă mingea în plasă. Chiar dacă de pe banca alb-albastră, cât și din teren, s-a cerut insistent fault pe aruncare, arbitrul Ciprian Stoica a fost tare pe poziții, iar soarta meciului nu a mai putut fi schimbată.

În prima repriză am avut parte de două defensive puternice, greu de trecut, de aici și numărul mic de puncte. Dacă după primele 10 minute scorul era 16-15 în favoarea Craiovei, în actul secund Timișoara a ieșit la atac. Și pe fondul unui joc neinspirat în atac al trupei lui Stepanovski, oaspeții au punctat de cele mai multe ori și s-au văzut cu un avantaj important pe tabelă la pauza mare, scor 26-28.

Dramatism pe final, Timișoara mai norocoasă

Partida a fost echilibrată pe toată durata sa, dar, de la reluare, au început să apară și acțiunile individuale, dar și punctele. Oltenii reușiseră să recupereze doar un punct înainte de ultimul sfert, dar gândul unei posibile victorii nu a dispărut în niciun moment.

Oltenii au pornit ca din pușcă în decisiv și au reușit să egaleze în nici două minute scurse de pe tabelă. Qualls și-a dus echipa în față după mult timp, dar replica a venit instant de la Adam Mirkovic, care înscria o nouă triplă. Jocul a rămas echilibrat apoi, iar diferența era de o posesie când mai erau 5 minute de joc, 66-64 pentru Timișoara. Alb-albaștrii au revenit la conducere după două vizite la linia de fault ale lui Franklin. Din nou a urmat o schimbare la conducere, ca totul să se decidă în ultimul minute. 

Craiova conducea cu 73-72, când mai erau 49 de secunde din meci. A urmat time-out pentru bănățeni, care au ratat șansa de a trece în față. Nici gazdele nu au fost mai inspirate, iar Talton, cu un tip in, își ducea echipa în avantaj când mai erau 4.4 secunde de joc. Ultima acțiune a Craiovei nu a ieșit așa cum își dorea întregul public prezent la sală și astfel Timișoara a bifat al 9-lea succes consecutiv.

Darrion Strong a fost omul meciului cu 20 puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive. Josh Hawley a fost principalul remarcat al Craiovei, cu 17 puncte, 10 recuperări și 4 pase decisive. Shamarkus Kennedy a totalizat 15 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive, iar Michael Qualls 14 puncte și 3 recuperări.

Citește și: Ştim grupa României în preliminariile EHF EURO 2024! Vom juca şi cu Ucraina

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS