3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalŞtim grupa României în preliminariile EHF EURO 2024! Vom juca şi cu Ucraina

Ştim grupa României în preliminariile EHF EURO 2024! Vom juca şi cu Ucraina

Naţionala masculină de handbal a României a fost repartizată în Grupa a 4-a a preliminariilor Campionatului European – EHF EURO 2024, alături de Austria, Ucraina şi Insulele Feroe, în urma tragerii la sorţi efectuate joi seara, la Berlin.

Primele două echipe clasate în fiecare grupă se califică la turneul final. Alături de ele, cele mai bune patru echipe de pe locurile 3 vor merge la Campionatul European, scrie prosport.

La tragerea la sorţi de la Berlin, unde Ucraina a fost ultima echipă scoasă din urne şi a fost repartizată în grupa 4, a României, toţi cei prezenţi au aplaudat îndelung la rostirea numelui naţiunii invadate de Rusia şi care trece prin momente dramatice în prezent. EHF a precizat că echipele naţionale ale Rusiei şi Belarus sunt în continuare eliminate din orice competiţie organizată de forul continental, iar în preliminariile CE 2024 acestea au fost înlocuite cu Georgia şi Luxemburg.

Meciurile de calificare vor debuta pe 12 octombrie şi se vor termina anul viitor, pe 30 aprilie. Turneul final se va desfăşura în Germania, între 10 şi 28 ianuarie 2024. Alte patru locuri vor fi rezervate pentru echipe de pe locul 3 cu cea mai bună linie de clasament în urma partidelor doar cu primele două clasate din respectivele grupe.

Citeşte şi: SCM Craiova – CSM Bucureşti, derbiul începutului de weekend

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS