10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetAm bătut, dar am tras ceva! SCMU Craiova și-a luat punctele de la Focșani

Am bătut, dar am tras ceva! SCMU Craiova și-a luat punctele de la Focșani

SCM Universitatea Craiova a câștigat prima partidă a etapei a 23-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, scor 82-71, vineri, pe terenul lui CSM Focșani. Oltenii au condus la un moment dat cu +16 pe tabelă, dar vrâncenii au revenit și au echilibrat disputa.

Întâlnirea a fost deschisă de tripla lui Wyatt și Qualls a menținut diferența de trei puncte cu liberele sale precise, 5-2. Ulterior, acesta a finalizat un three-point play și oltenii mergeau la 8-2. Run-ul oaspeților s-a prelungit cu triplele lui Gavriloaia și Qualls, în cele din urmă la 14-2 venind primul time-out al partidei. Pavle Reljic a oprit pentru moment seria excelentă a vizitatorilor (16-4), dar Țibîrnă a scuturat plasa de la distanță și Craiova conducea cu +15 diferență. Vrâncenii au punctat în premieră din afara semicercului, iar sfertul inaugural s-a terminat cu 22-12 în favoarea vizitatorilor.

Cei de la Focșani au început mai bine sfertul al doilea și au redus diferența la două posesii prin coșul lui Morant (22-16), de unde Franklin și Qualls au replicat cu cinci puncte la rând. CSM Focșani a înjumătățit din nou diferența și după reușita lui Steger, Kakiouzis cerea time-out la 27-21 pentru formația sa. Craiova nu s-a regăsit după acel moment și gazdele au egalat situația, 27-27, apoi cu tripla lui Baker au trecut în premieră la conducere cu patru minute înaintea pauzei. Focșani s-a dus la două posesii în față cu încă un coș semnat de Onno Steger, la vestiare intrându-se cu 39-33 de partea gazdelor.

De data asta ne-am trezit la pauză

Craiova a egalat situația la 40 de secunde de la reluare, 39-39, iar Qualls și-a transformat libera suplimentară pentru un four-point play cu care oltenii mergeau la 43-39. Diferența s-a redus la un singur punct după tripla lui Steger și Petrișor a egalat situația, 47-47, la jumătatea sfertului trei. Qualls a urcat ecartul la două posesii, dar Morant a înjumătățit avantajul Craiovei (52-50). Michael Qualls a punctat de la distanță în ultimul minut al acestui parțial și apoi i-a aplicat un capac lui Justin Baker, SCM U Craiova intrând în sfertul decisiv cu un avantaj de șase puncte, scor 61-55.

Liberele lui Reljic au fost urmate de tripla lui Qualls și oltenii mergeau la 64-57 în debutul parțialului al patrulea. Oaspeții s-au desprins la o diferență formată din două cifre, iar CSM Focșani a redus cel mult până la -8 pe finalul partidei. S-a încheiat 82-71, iar SCMU a bifat un succes obligatoriu!

Michael Qualls a făcut un joc solid, cu 38 de puncte (5/11 de la distanță), 6 recuperări, 2 intercepții și 2 capace, urmat de Khalif Wyatt (14 puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări).

Citește și: F1 / Formula 1 nu se va mai putea vedea pe micile ecrane din Rusia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS