17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetSCMU Craiova a cedat în fața Oradei și a aruncărilor de la distanță

SCMU Craiova a cedat în fața Oradei și a aruncărilor de la distanță

Când principala ta armă este aruncarea de la trei puncte, iar nu mai puțin de șapte jucători îndeplinesc cu brio această misiune, șansele adversarului la victorie sunt nule. De această barieră s-a lovit duminică seară SCMU Craiova, echipă care, practic, nu a avut nicio șansă în fața Oradei. Formația bihoreană a venit în Bănie cu gândul la victorie, iar ceea ce a reușit din afara semicercului este greu de întrecut.

Gruparea lui Achim a găsit în permanență ținta de la mare distanță, totalizând la final 17 reușite din afara semicercului. După cele patru sferturi, diferența a fost de 11 puncte în favoarea oaspeților, scor 91-80, care au ajuns la 13 victorii în LNBM. De partea cealaltă, formația alb-albastră a înregistrat cel de-al cincilea eșec stagional și rămâne la un singur punct în spatele adversarilor de astăzi.

Sferturi împărțite

Bihorenii au debutat excelent și Bickauskis a înscris șapte din primele nouă puncte ale vicecampioanei României. Oradea a mers în premieră la +10 cu tripla lui Bickauskis, 15-4, apoi Gavrilovic a urcat diferența la 20-6, înainte ca Wyatt să reușească două coșuri la rând și să reducă din ecart, scor 20-10. Richard și-a dus formația la 25-12, dar la finele primului sfert scorul a fost 28-19 în favoarea oaspeților.

În actul secund, Craiova și-a revenit, iar Qualls și Hawley și-au adus echipa la doar cinci puncte în spatele adversarilor. Din acel moment a ieșit la rampă Franklin, care a fost de-a dreptul senzațional cu aruncările sale de trei puncte. Acesta a modificat situația de pe tabelă în dreptul Craiovei, 45-44, iar alb-albaștrii au avut ultimul cuvânt în sfertul al doilea și au intrat la cabine cu 50-49 prin buzzer beater-ul lui Wyatt.

Ce să le faci când le intră tot…

Din repriza a doua totul s-a schimbat în favoarea Oradei, care din nou a luat avantaj rapid pe tabelă. Bihorenii au scăpat fără coș încasat în primele trei minute de la reluare, perioadă în care s-au dus la 57-50, iar apoi Franklin a putut reduce la o singură posesie diferența, 60-57. Holt a punctat de două ori consecutiv de trei puncte și cu dunk-ul lui Richard se făcea 68-60, Craiova revenind pentru puțin timp la -3. Sfertul s-a încheiat mai bine pentru CSM Oradea și Bobe Nicolescu a închis acest parțial cu o triplă, scor 76-65.

Oaspeții din Bănie au mers la +14 în prima parte a sfertului decisiv, scor 81-67, de unde Craiova a venit cel mult la nouă puncte în urmă. CSM Oradea a condus cu 89-74 prin reușita lui Nicolescu, în ultimele trei minute ale partidei Craiova fiind cea care a punctat mai mult. La final, scorul a fost 91-80 pentru CSU Oradea, iar alb-albaștrii lui Kakiouzis au înregistrat cel de-al cincilea eșec din acest sezon.

De menționat că, pe parcursul reprizei secunde, am avut parte de mai multe momente și decizii dubioase ale arbitrilor, care au iritat atât tribunele, cât și banca tehnică a Craiovei.

Stephen Holt a terminat cu 19 puncte (6/9 din spatele arcului de cerc), alți cinci jucători orădeni fiind în double digits.Troy Franklin a fost principalul marcator al întâlnirii, cu 24 de puncte (5/8 de la distanță) și 5 recuperări.

Craiova și Oradea, împotriva războiului din Ucraina

Înainte de startul partidei, în Bănie au avut loc manifestări de condamnare a agresiunii Rusiei asupra Ucrainei şi de susţinere a poporului vecin. Jucătorii şi antrenorii celor două echipe au purtat tricouri pe care scria „Peace” şi „No war”. Cele două loturi au fost prezentate alternativ, câte un jucător de fiecare parte, iar cu toţii s-au așezat unul lângă altul, alcătuind un şir pe toată diagonala parchetului din Sala Polivalentă. Jucătorii au fost încadraţi, pe tot perimetrul terenului, de copii de la academiile locale de baschet, iar pe parchet, în cercul de la centrul terenului, a fost scris mesajul „No war”.

Foto: SCM Craiova

Înainte de a fi intonat imnul României, aşa cum se obişnuieşte la toate meciurile din LNMB, Călin Băluţoiu, un profesor oltean de istorie, a interpretat live piesa consacrată în România de Adrian Păunescu – „Să fie pace în lume!”.

„Europa trece prin momente grele și trebuie să dăm dovadă de unitate. Sportul unește oameni, războiul distruge vieți! În aceste momente grele, împreună împotriva războiului, împotriva unei orori pe care nu ne-am fi imaginat-o ca fiind posibilă. Este greu și este de neimaginat ca în Europa anului 2022, să moară oameni într-un război crunt. Vom juca cu gândul la oamenii care suferă de pe urma acestei orori”, scria înainte de meci pe pagina de facebook a SCM Universitatea Craiova.

Citește și: Universitatea Craiova, victorie la șapte goluri diferență cu Tg. Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS