16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetSCMU Craiova vrea al treilea succes consecutiv în LNBM

SCMU Craiova vrea al treilea succes consecutiv în LNBM

-

Pauza competiţională s-a încheiat, iar baschetbaliştii de la SCMU Craiova revin pe parchet. Sâmbătă, de la ora 19.00, în Sala Polivalentă, trupa lui Michalis Kakiouzis va primi vizita formaţiei Atheltic Constanţa. Duelul va conta pentru etapa a 10-a din Liga Naţională.

Adversarii alb-albaştrilor din această etapă nu sunt deloc de neglijat. Micuţa grupare din Constanţa pare să fie o „nucă tare în acest an“ şi au şi demonstrat acest lucru prin prestaţiile solide de la Timişoara, Steaua sau Piteşti. Chiar dacă a cedat în toate cele trei întâlniri, Athletic a stat ca un „ghimpe în coastă“, iar diferenţa s-a decis în overtime sau la un punct.

De partea cealaltă, SCMU se află într-o perioadă excelentă în campionat. Două victorii convingătoare au înregistrat oltenii lui Kakiouzis în ultimele două runde, 100-70 cu Focşani şi 96-77 cu CSM Ploieşti. Mai mult de atât, craiovenii se pot baza la capacitate maximă pe Khalif Wyatt, noul venit la echipă după plecarea lui Papantoniou. Acesta s-a pregătit „cot la cot“ cu ceilalţi sportivi şi este gata de meciurile oficiale.

Kakiouzis: „Nu ne permitem să pierdem meciuri când jucăm acasă“

„Jucăm sâmbătă cu cei de la Constanţa, una dintre echipele care au început excelent campionatul. Am avut o săptămână bună de pregătire şi sperăm să câştigăm partida care urmează, mai ales că jucăm acasă. Nu ne permitem să pierdem meciuri când jucăm pe teren propriu. Ceea ce ne dorim este să evoluăm de la zi la zi, de la meci la meci. Este o lună importantă pentru noi, pentru că vom disputa patru jocuri extrem de tari, două în campionat şi două în Cupă şi ne dorim rezultate cât mai satisfăcătoare.

Khalif vine după o perioadă în care a fost accidentat şi nu a jucat. S-a integrat cât de cât în echipă, dar durează ceva până va atinge nivelul său maxim. Este un jucător de calitate şi când va fi 100% apt, cu siguranţă o să se descurce şi ne va ajuta mult. Fanii sunt importanţi pentru noi şi este un prilej bun să ne vadă la treabă acum după o perioadă în care nu au fost prezenţi. Încercăm să jucăm pentru ei, să facem spectacol şi, normal, să câştigăm“, a punctat antrenorul Kakiouzis.

Gavriloaia: „Abia aşteptam suporterii la meciuri“

Jucătorul Aurelian Gavriloaia se bucură de prezenţa publicului la viitoarele meciuri şi speră ca jocul echipei să se ridice la nivelul aşteptărilor.

„Urmează un meci foarte important pentru noi, foarte greu. Ne-am odihnit, am revenit în forţă la antrenamente, unde am lucrat excelent. Suntem conştienţi că trebuie să fim la nivelul nostru maxim pentru a obţine victoria sâmbătă seară. Abia aşteptam suporterii la meciuri, pentru că nu e deloc plăcut să joci cu sala goală. Îi aşteptăm în număr cât mai mare sâmbătă şi apoi cu Timişoara, în Cupă. Moralul nostru este unul foarte bun şi sperăm să ne continuăm forma bună dinainte de pauza competiţională“, a punctat Aurelian Gavriloaia.

Citeşte şi: SCMU Craiova – Târgovişte / Lucian Zlotea: „Din astfel de meciuri avem doar de câştigat!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:17:58

„U“ Craiova – CFR Cluj | Alb-albaștrii vor să...

Universitatea Craiova și CFR Cluj se întâlnesc joi, de...

ȘTIRI GdS