8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetSCMU Craiova a clacat în Giuleşti, cu Rapid. Urmează derbiul cu UBT Cluj!

SCMU Craiova a clacat în Giuleşti, cu Rapid. Urmează derbiul cu UBT Cluj!

Rapid București a administrat primul eșec al stagiunii pentru SCMU Craiova, una dintre formaţiile tari din acest sezon din LNBM. Echipa din Giulești s-a impus pe teren propriu cu scorul de 81-79, după un meci extrem de echilibrat, decis în prelungiri. Băieţii lui Kakiouzis nu au fost în cea mai bună formă, au irosit o mulţime de aruncări de la distanţă, iar la final rezultatul a fost unul nedorit.

Partida a debutat favorabil echipei gazdă, care se desprindea la 7 lungimi după 4 minute scurse de pe tabelă. În partea a două a sfertului, Craiova a reușit un parțial de 11-2. În ultimele 90 de secunde din actul inaugural, doar Luca Vasile a mai marcat, de la mare distanță, stabilind scorul după 10 minute de joc, 21-20 pentru Rapid.

Actul secund a început tot cu o triplă a rapidiștilor. Olisemenka a răspuns cu un three-point-play. Echipele au mers din 3 în 3 și Franklin a marcat un coș de trei puncte prin care Craiova trecea în față, 26-24. Rapidiștii au revenit în avantaj până la jumătatea sfertului și chiar puneau 2 posesii în plus pe tabelă, 33-28. La intrarea la cabine, scorul era 42-36 în favoarea gazdelor.

Actul trei e de uitat şi al patrulea de repetat!

Jocul a continuat într-o notă echilibrată şi în repriza secundă, fără multe puncte însă. Oltenii au abuzat de aruncările de la 3 puncte și nu au mai marcat o perioadă bună de timp. Gazdele au răspuns bine și au reușit să ducă scorul la 56-43 înainte cu puţin timp de finalul actului trei. Robinson a marcat după mult timp pentru Craiova, dar Swopshire făcea ca diferența să se mențină, scor 58-45. În actul al patrulea, Craiova a pornit „ca din tun“ şi a „topit“ 7 puncte în 90 de secunde. Giuleștenii nu au marcat în primele 3 minute din ultimul sfert, dar Craiova nu a trecut în față, chiar dacă a beneficiat de un fault antisportiv.

Oltenii au început din nou să forțeze de la distanță, fără prea multă precizie și Rapid s-a dus la plus 8 pe tabelă. Gavriloaia a oprit seria fără coș de la distanță pentru alb-albatştri și scorul ajungea la 66-61, cu mai puțin de 4 minute rămase din meci. Atunci s-a produs declicul, iar oltenii au reușit să treacă în față când mai erau 90 de secunde din meci. Mosely a egalat pentru gazde, iar Troy Franklin a încercat să marcheze de la peste 8 metri, dar posesia mergea la Rapid cu 25 de secunde înainte de final. Aceştia au ratat ultimul atac, s-a încheiat 67-67, iar meciul a intrat în prelungiri.

Cele cinci minute suplimentare au fost benefice, din păcate, echipei gazdă, care a fost mai eficientă sub panou şi s-a impus la o posesie, scor 81-79.

Jordan Swopshire a fost omul meciului, cu 22 de puncte și 5 recuperări. Michael Hope a reușit 18 puncte, 4 pase decisive și 3 recuperări. Luca Vasile a contribuit cu 14 puncte și 2 recuperări, iar Eric Copes a totalizat 10 puncte și 17 recuperări.

Din tabăra Craiovei, Troy Franklin a terminat cu 20 de puncte și 8 pase decisive. Michael Qualls a fost aproape de triple-double după 15 puncte, 10 recuperări și 8 pase decisive. Hawley a adăugat cu 15 puncte și 12 recuperări, iar Robinson cu 11 puncte și 6 recuperări.

Pentru SCMU Craiova urmează meciul restant cu UBT Cluj, miercuri seară.

Citeşte şi: Fără emoții, așa cum au promis! Voleibaliștii de la SCMU au făcut instrucție cu „U“ Cluj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS