4.3 C
Craiova
duminică, 5 decembrie, 2021
Știri de ultima orăSportBaschetSCMU Craiova a clacat în Giuleşti, cu Rapid. Urmează derbiul cu UBT Cluj!

SCMU Craiova a clacat în Giuleşti, cu Rapid. Urmează derbiul cu UBT Cluj!

Rapid București a administrat primul eșec al stagiunii pentru SCMU Craiova, una dintre formaţiile tari din acest sezon din LNBM. Echipa din Giulești s-a impus pe teren propriu cu scorul de 81-79, după un meci extrem de echilibrat, decis în prelungiri. Băieţii lui Kakiouzis nu au fost în cea mai bună formă, au irosit o mulţime de aruncări de la distanţă, iar la final rezultatul a fost unul nedorit.

Partida a debutat favorabil echipei gazdă, care se desprindea la 7 lungimi după 4 minute scurse de pe tabelă. În partea a două a sfertului, Craiova a reușit un parțial de 11-2. În ultimele 90 de secunde din actul inaugural, doar Luca Vasile a mai marcat, de la mare distanță, stabilind scorul după 10 minute de joc, 21-20 pentru Rapid.

Actul secund a început tot cu o triplă a rapidiștilor. Olisemenka a răspuns cu un three-point-play. Echipele au mers din 3 în 3 și Franklin a marcat un coș de trei puncte prin care Craiova trecea în față, 26-24. Rapidiștii au revenit în avantaj până la jumătatea sfertului și chiar puneau 2 posesii în plus pe tabelă, 33-28. La intrarea la cabine, scorul era 42-36 în favoarea gazdelor.

Actul trei e de uitat şi al patrulea de repetat!

Jocul a continuat într-o notă echilibrată şi în repriza secundă, fără multe puncte însă. Oltenii au abuzat de aruncările de la 3 puncte și nu au mai marcat o perioadă bună de timp. Gazdele au răspuns bine și au reușit să ducă scorul la 56-43 înainte cu puţin timp de finalul actului trei. Robinson a marcat după mult timp pentru Craiova, dar Swopshire făcea ca diferența să se mențină, scor 58-45. În actul al patrulea, Craiova a pornit „ca din tun“ şi a „topit“ 7 puncte în 90 de secunde. Giuleștenii nu au marcat în primele 3 minute din ultimul sfert, dar Craiova nu a trecut în față, chiar dacă a beneficiat de un fault antisportiv.

Oltenii au început din nou să forțeze de la distanță, fără prea multă precizie și Rapid s-a dus la plus 8 pe tabelă. Gavriloaia a oprit seria fără coș de la distanță pentru alb-albatştri și scorul ajungea la 66-61, cu mai puțin de 4 minute rămase din meci. Atunci s-a produs declicul, iar oltenii au reușit să treacă în față când mai erau 90 de secunde din meci. Mosely a egalat pentru gazde, iar Troy Franklin a încercat să marcheze de la peste 8 metri, dar posesia mergea la Rapid cu 25 de secunde înainte de final. Aceştia au ratat ultimul atac, s-a încheiat 67-67, iar meciul a intrat în prelungiri.

Cele cinci minute suplimentare au fost benefice, din păcate, echipei gazdă, care a fost mai eficientă sub panou şi s-a impus la o posesie, scor 81-79.

Jordan Swopshire a fost omul meciului, cu 22 de puncte și 5 recuperări. Michael Hope a reușit 18 puncte, 4 pase decisive și 3 recuperări. Luca Vasile a contribuit cu 14 puncte și 2 recuperări, iar Eric Copes a totalizat 10 puncte și 17 recuperări.

Din tabăra Craiovei, Troy Franklin a terminat cu 20 de puncte și 8 pase decisive. Michael Qualls a fost aproape de triple-double după 15 puncte, 10 recuperări și 8 pase decisive. Hawley a adăugat cu 15 puncte și 12 recuperări, iar Robinson cu 11 puncte și 6 recuperări.

Pentru SCMU Craiova urmează meciul restant cu UBT Cluj, miercuri seară.

Citeşte şi: Fără emoții, așa cum au promis! Voleibaliștii de la SCMU au făcut instrucție cu „U“ Cluj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ne cam luăm gândul de la locul 2! Handbaliştii...

Echipa masculină de handbal a Craiovei îşi cam poate...

ȘTIRI GdS