22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetSCMU Craiova încheie campionatul regular din LNBM cu două meciuri mai facile

SCMU Craiova încheie campionatul regular din LNBM cu două meciuri mai facile

Baschetbaliştii de la SCMU Craiova vor disputa, joi şi vineri, ultimele două jocuri oficiale din campionatul regular al LNBM. Elevii pregătiţi de Aleksader Todorov vor întâlni, pe rând, două dintre formaţiile mai modeste din campionat, CSM Tg. Jiu şi Municipal Galaţi. Ambele partide se vor disputa în sala „Dunărea“, din Galaţi.

După patru victorii consecutive, alb-albaştrii au cedat, vinerea trecută, în faţa mult mai experimentatei grupări din Oradea, scor 60-65. Dar, chiar şi aşa, locul de play-off nu este pus în pericol, iar cele două jocuri din această săptămână vor conta doar pentru stabilirea ierarhiei finale şi a meciurilor din play-off. Dacă cei de la Tg. Jiu nu mai trag nicio speranţă de calificare în Top 8, echipa din Galaţi, care se află momentan chiar pe ultimul loc care duce în play-off, va avea de tras serios în meciurile ce urmează.

Craiova s-a mai întâlnit cu Tg. Jiu şi Galaţi în acest sezon, în tur. De fiecare dată, oltenii s-au impus categoric, 80-51 cu gruparea din Gorj şi 72-58 cu formaţia lui Nini. Duelul cu Tg Jiu este programat mâine, de la ora 16.00, în timp ce meciul cu Municipal Galaţi se va disputa vineri, de la ora 19.00.

Ciprian Enache: „În play-off va fi mai mult decât interesant“

Antrenorul secund al grupării oltene, Ciprian Enache, a vorbit înainte de plecarea spre Galaţi despre cele două jocuri din această săptămână, ultimele din campionatul regular. De asemenea, acesta este convins că în play-off va fi spectacol, indiferent de adversarul pe care craiovenii îl vor întâlni.

„Va fi un turneu important pentru noi, chiar dacă rezultatele finale nu vor conta chiar atât de mult. Vrem să câştigăm, pentru că de asta mergem acolo. În play-off vom avea meciuri tari, fie că jucăm cu Sibiu, Oradea sau cu Voluntari. Va fi mai mult decât interesant. Voluntari are o echipă foarte bună, în timp ce Sibiul este o formaţie experimentată. Din păcate, avem dezavantajul de a juca primele partide în deplasare, dar avem încredere că putem trece de prima fază“, a spus „secundul“ Craiovei, Ciprian Enache.

Andrei Oprean, unul dintre tinerii jucători ai Craiovei, îşi doreşte ca în play-off să joace împotriva Oradei, formaţie pe care alb-albaştrii au mai învins-o în acest sezon.

„Va conta în economia clasamentului dacă obţinem două victorii sau nu. Şi oricum, mergem acolo să jucăm serios, pentru că vor fi două jocuri practic de pregătire înainte de play-off. Fie că jucăm cu Oradea, Voluntari sau Sibiu, cu siguranţă vor fi meciuri de care pe care, atractive. Personal, aş vrea să jucăm cu Oradea. I-am mai învins sezonul acesta de două ori, am făcut meciuri foarte bune cu ei şi pot spune că avem un plus la capitolul moral. Dar, până atunci, avem de câştigat două meciuri la Galaţi“, a spus Andrei Oprean, pentru GdS.

Citeşte şi: Au făcut primul pas! Tecău şi Krawietz, în optimi la Madrid

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS