1.7 C
Craiova
sâmbătă, 6 martie, 2021
Știri de ultima oră Sport Baschet SCMU Craiova, pe drumul cel bun. Victorie „de clasă“ cu Oradea

SCMU Craiova, pe drumul cel bun. Victorie „de clasă“ cu Oradea

SCMU Craiova a făcut, poate, cel mai bun meci al său din această ediție de campionat. Băieții lui Todorov s-au impus chiar pe terenul campioanei CSU Oradea, cu scorul de 84-79 după un meci senzațional, pregătit excelent din toate punctele de vedere. Astfel, Craiova pleacă cu maximum de puncte din Crișana, după ce a obținut, ieri, o altă victorie cu BC Timișoara.

Prima repriză a meciului de la Oradea a fost una extrem de atractivă. Chiar dacă în primele 5 minute de joc craiovenii reușiseră să adune doar trei puncte pe tabelă, a urmat o perioadă perfectă, în special pentru Dino Cinac și Payton Henson. Cei doi au avut mai multe aruncări precise de la mare distanță, în timp ce jucătorii echipei gazdă s-au întrecut în ratări. La capătul primului sfert, scorul era 19-13 în favoarea alb-albaștrilor.

În actul secund, Craiova s-a desprins chiar și al 12 puncte (21-33), dar pe parcurs au apărut oboseala și, implicit, greșelile. Treptat, trupa lui Cristi Achim a revenit pe tabelă, a adus, ușor-ușor punct cu punct, iar la pauza mare se aflau cu o singură posesie în spatele oltenilor, 37-40.

O zi incredibilă, un rezultat mare!

La reluare, tot Craiova a fost echipa mai ambițioasă și a înscris rapid două „trițe“, prin Diculescu și Henson. Oradea s-a mișcat la fel de modest și în actul al treilea, iar diferența pe tabelă a crescut în favoarea formației vizitatoare. Craiovenii au excelat de la trei puncte pe final de act, prin Andrei Oprean, dar și Mo Pratt, care a reușit o execuție fabuloasă, de pe un picior, de la mare distanță. Înainte de ultimele 10 minute, Craiova avea un avantaj de nouă puncte, scor 63-54.

În actul al patrulea, Craiova a marcat aproape la fiecare aruncare din afara semicercului, având un procentaj de 50%. Henson a înscris coș după coș, Cinac nu s-a lăsat mai prejos, iar Oradea s-a văzut în corzi. Pe final, gazdele au făcut pressing avansat, au recuperat câteva mingi și s-au apropiat la doar patru puncte. Chiar și așa, nu au avut cum să revină în totalitate, iar SCMU Craiova s-a impus cu 84-79.

SCMU Craiova: Diculescu (10), Pratt (9), Țibîrnă (10), Person (9), Henson (28), Cinac (15), Bagairea, Oprean (3), Licurici, Andrieș. Antrenor: Aco Todorov.

Craiova nu a putut conta în acest meci pe Vucic și Filipovic, accidentați, dar l-au avut în teren pe Henson, care a reușit cea mai bună prestație a sa de când a ajuns în România. Payton a marcat nu mai puțin de 28 de puncte și a contribuit decisiv la victoria echipei sale.

Citește și: Început perfect în noul an. Handbaliștii Craiovei au luat toate punctele cu Tg Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Andrei Ivan: „Am fost puțin obosiți după meciul din...

Atacantul Universității Craiova, Andrei Ivan, s-a bucurat pentru victoria...

ȘTIRI GdS

Andrei Ivan: „Am fost puțin obosiți după meciul din...

Atacantul Universității Craiova, Andrei Ivan, s-a bucurat pentru victoria „scurtă“ cu FC Botoșani, la care a contribuit cu un assist. El explicat că în...

Bărbatul care ar fi amenințat un polițist cu moartea,...

Bărbatul care ar fi amenințat un polițist cu moartea este de negăsit.

Alexandru Mateiu, de 7 ani la Știința! „Sper să...

Alexandru Mateiu a sărbătorit astăzi 7 ani de când îmbracă tricoul alb-albastru. El nu a marcat în meciul cu FC Botoșani, dar a fost...

Ștefan Baiaram, după primul gol în Liga 1: „Aștept...

Juniorul Ștefan Baiaram (18 ani) i-a adus victoria Universității Craiova în meciul susținut astăzi, pe stadionul „Ion Oblemenco“, în fața formației FC Botoșani. La...

Ouzounidis l-a „citit“ pe Croitoru. Vezi care a fost...

Universitatea Craiova și-a adjudecat victoria în fața formației FC Botoșani cu 1-0, sâmbătă, pe stadionul „Ion Oblemenco“, în etapa a 26-a din Liga 1....

Polițiștii din Olt, verificări la sânge: 1.400 de persoane...

Polițiștii din Olt, verificări la sânge: 1.400 de persoane în 24 de ore.