13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetSCMU Craiova, pe drumul cel bun. Victorie „de clasă“ cu Oradea

SCMU Craiova, pe drumul cel bun. Victorie „de clasă“ cu Oradea

SCMU Craiova a făcut, poate, cel mai bun meci al său din această ediție de campionat. Băieții lui Todorov s-au impus chiar pe terenul campioanei CSU Oradea, cu scorul de 84-79 după un meci senzațional, pregătit excelent din toate punctele de vedere. Astfel, Craiova pleacă cu maximum de puncte din Crișana, după ce a obținut, ieri, o altă victorie cu BC Timișoara.

Prima repriză a meciului de la Oradea a fost una extrem de atractivă. Chiar dacă în primele 5 minute de joc craiovenii reușiseră să adune doar trei puncte pe tabelă, a urmat o perioadă perfectă, în special pentru Dino Cinac și Payton Henson. Cei doi au avut mai multe aruncări precise de la mare distanță, în timp ce jucătorii echipei gazdă s-au întrecut în ratări. La capătul primului sfert, scorul era 19-13 în favoarea alb-albaștrilor.

În actul secund, Craiova s-a desprins chiar și al 12 puncte (21-33), dar pe parcurs au apărut oboseala și, implicit, greșelile. Treptat, trupa lui Cristi Achim a revenit pe tabelă, a adus, ușor-ușor punct cu punct, iar la pauza mare se aflau cu o singură posesie în spatele oltenilor, 37-40.

O zi incredibilă, un rezultat mare!

La reluare, tot Craiova a fost echipa mai ambițioasă și a înscris rapid două „trițe“, prin Diculescu și Henson. Oradea s-a mișcat la fel de modest și în actul al treilea, iar diferența pe tabelă a crescut în favoarea formației vizitatoare. Craiovenii au excelat de la trei puncte pe final de act, prin Andrei Oprean, dar și Mo Pratt, care a reușit o execuție fabuloasă, de pe un picior, de la mare distanță. Înainte de ultimele 10 minute, Craiova avea un avantaj de nouă puncte, scor 63-54.

În actul al patrulea, Craiova a marcat aproape la fiecare aruncare din afara semicercului, având un procentaj de 50%. Henson a înscris coș după coș, Cinac nu s-a lăsat mai prejos, iar Oradea s-a văzut în corzi. Pe final, gazdele au făcut pressing avansat, au recuperat câteva mingi și s-au apropiat la doar patru puncte. Chiar și așa, nu au avut cum să revină în totalitate, iar SCMU Craiova s-a impus cu 84-79.

SCMU Craiova: Diculescu (10), Pratt (9), Țibîrnă (10), Person (9), Henson (28), Cinac (15), Bagairea, Oprean (3), Licurici, Andrieș. Antrenor: Aco Todorov.

Craiova nu a putut conta în acest meci pe Vucic și Filipovic, accidentați, dar l-au avut în teren pe Henson, care a reușit cea mai bună prestație a sa de când a ajuns în România. Payton a marcat nu mai puțin de 28 de puncte și a contribuit decisiv la victoria echipei sale.

Citește și: Început perfect în noul an. Handbaliștii Craiovei au luat toate punctele cu Tg Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS