10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetMari probleme cu Focșani. SCMU Craiova s-a chinuit din nou pentru victorie

Mari probleme cu Focșani. SCMU Craiova s-a chinuit din nou pentru victorie

După victoria la pas în fața formației din Miercurea Ciuc (84-54), baschetbaliștii de la SCMU Craiova au avut emoții mari în fața modestei echipe a Focșanului, pe care au învins-o la doar două puncte diferență. A fost 92-90, la capătul unui meci în care alb-albaștrii au fost de nerecunoscut, dar au obținut o victorie importantă după o repriză de prelungiri.

Meciul a debutat cu oltenii la conducere, scor 9-2. Oaspeții nu s-au lăsat mai prejos și au înscris de două ori consecutiv din afara semicercului, prin Pesic, dar diferența în favoarea Craiovei a crescut treptat după mai multe puncte de efect reușite de Diculescu și Filipovic. La capătul primului sfert, SCMU Craiova avea un avantaj de 10 puncte, scor 22-12.

În actul secund a ieșit la rampă Dinmo Cinac, MVP-ul alb-albaștrilor din meciul cu Miercurea Ciuc. Acesta a reușit mai multe intercepții bune și a punctat atât de lângă coș, cât și de la linia de trei puncte. 25-18 a fost scorul în sfertul secund, iar la pauză diferența în favoarea Craiovei era una destul de confortabilă, 47-30.

Prestație lamentabilă după pauză

După pauză, Craiova a cedat psihic inexplicabil, nu a avut nicio idee de joc, iar Focșaniul a revenit aproape nesperat în meci. Primele puncte ale alb-albaștrilor din actul trei au venit după patru minute de joc, timp în care oaspeții aveau deja un ecart de 10-0. Înainte de ultimele 10 minute, diferența dintre cele două formații era de doar două posesii, scor 58-54 în favoarea Craiovei.

În ultimul sfert, CSM Focșani s-a apropiat la doar două puncte, scor 58-54, moment în care a ieșit la rampă Monyea Pratt. Americanul a reușit două aruncări de la distanță perfecte, dar echipa a continuat să presteze un joc modest. Mai mult de atât, cu 12 secunde înainte de final oaspeții au reușit un coș de trei puncte și au restabilit egalitatea la 77. Ultima aruncare, a lui Person, nu a nimerit ținta, iar meciul a intrat în overtime.

Cele cinci minute de prelungiri Craiova a controlat jocul și a înscris aproape la fiecare atac. Jucătorii de la Focșani s-au precipitat, au aruncat hazardat la coș, iar meciul s-a încheiat 92-90 în favoarea trupei lui Todorov.

SCMU Craiova: Diculescu (9), Filipovic (25), Pratt (14), Țibîrnă (4), Person (7), Vucic (7), Henson (7), Cinac (19), Bagairea, Oprean, Andrieș. Antrenor: Aco Todorov.

Acesta nu a fost ultimul meci al Craiovei din cadrul turneului din Bănie, pentru că vineri, de la ora 19.00, va urma o nouă partidă importantă, cu Dinamo București.

Citește și: Eduard Novak și-a prezentat demisia din funcția de președinte al FRC

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS