21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetSCMU Craiova s-a întărit pe banca tehnică. Eugen Ilie, noul antrenor secund

SCMU Craiova s-a întărit pe banca tehnică. Eugen Ilie, noul antrenor secund

SCMU Craiova transferă și pe banca tehnică, nu doar în teren. Eugen Ilie va face parte din staff-ul lui Aleksandar Todorov în stagiunea 2020-2021, informează Craiova Baschet Fans. În sezonul încheiat mai rapid din pricina pandemiei, antrenorul în vârstă de 44 de ani s-a aflat pe banca celor de la CSM Galați.

Eugen Ilie s-a născut în 3 mai 1976, la Iași, unde a făcut pentru prima oară cunoștință cu baschetul. Treptat, a trecut pe la toate grupele de juniori și a fost promovat la echipa de seniori a Politehnicii Iași. A urmat o lungă carieră de jucător, iar în România a evoluat pentru Steaua București, Rompetrol București, Dinamo București, BCM U Pitești și CS Otopeni.

În 2009, pe vremea când încă activa ca jucător, Eugen Ilie a devenit antrenorul secund al lui CS Otopeni, urmând ca înaintea sezonului 2010-2011 să fie numit principal. În ultimul deceniu, tehnicianul ieșean le-a mai antrenat pe Zakho Basket (Irak), CSM Ploiești, CS Dinamo Știința București, CSO Voluntari și CSM Galați.

De asemenea, Eugen Ilie a fost în mai multe rânduri antrenorul echipelor naționale de juniori ale României. Mai exact, în 2012, s-a aflat pe banca tehnică a formației U18, în 2014, a pregătit gruparea U16, alături de care a continuat până în 2016.

Așadar, la mai bine de 10 ani de la prima experiență de acest gen, Eugen Ilie preia din nou rolul de antrenor secund, urmând să lucreze alături de Aco Todorov.

Citește și: Adrian Mutu: „Unde nu am ajuns cu picioarele, am ajuns cu inima”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS