24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetSCM „U” Craiova a adus un pivot masiv. Makol Mawian a semnat cu alb-albaștrii

SCM „U” Craiova a adus un pivot masiv. Makol Mawian a semnat cu alb-albaștrii

Echipa masculină de baschet SCM „U” Craiova a oficializat, astăzi, cel de-al patrulea transfer al unui jucător străin. Este vorba despre Makol Mawien, un pivot masiv de 23 de ani, cu dublă cetățenie: americană și sudaneză. Acesta se află la primul contract ca profesionist. Informația a fost adusă de către Universitatea Craiova Baschet Fans.

Fost coleg cu jucători de NBA

Makol Mawien și-a început cariera universitară în 2015, când a semnat cu Utah Utes. Acolo, i-a avut drept colegi pe Kyle Kuzma, baschetbalistul lui LA Lakers, pe Jakob Poeltl, jucătorul lui San Antonio Spurs și pe Brandon Taylor, fost component al Stelei București.

După un sezon petrecut în Utah, Mawien s-a transferat la New Mexico JC și, după încă un an, a trecut la Kansas State University.

În sezonul 2019-2020, Makol Mawien a evoluat în 32 de partide și a strâns medii de 7.4 puncte, 5.4 recuperări și un procentaj de 45.9% la aruncările din acțiune.

În acest moment, după transferul lui Mawien, lotul lui Aleksandar Todorov este următorul: Makol Mawien, Dino Cinac, Monyea Pratt, Jonathan Person, Dragoș Diculescu și Andrei Oprean.

Citește și: Danemarca şi Norvegia cer garanţii financiare pentru a organiza Euro 2020

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS