13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalDanemarca şi Norvegia cer garanţii financiare pentru a organiza Euro 2020

Danemarca şi Norvegia cer garanţii financiare pentru a organiza Euro 2020

Pandemia de coronavirus continuă să pună probleme în handbalul mondial. Federațiile din Danemarca și Norvegia, co-organizatorii Euro 2020, cer ajutorul forului european pentru a putea găzdui turneul final din luna decembrie. Președintele federației norvegiene, Kåre Geir Lio a anunțat de acum mai bine de o lună că țara sa nu va mai putea susține turneul final dacă meciurile se vor juca fără spectatori.

Omologul său danez, Per Bertelsen, consideră că Danemarca poate renunţa la organizarea competiţiei dacă EHF nu oferă nicio garanţie financiară.

„Danemarca poate renunța la găzduirea parțială a Campionatului European dacă Federația Europeană de Handbal (EHF) nu oferă nicio garanție financiară”, a declarat Bertelsen pentru cotidianul danez BT, citat de Gsp.

„Vom face tot ce ține de noi pentru a nu se ajunge la renunțare. Dar dacă o anumită țară, unde nivelul costurilor este mai mic, va dori să preia organizarea, o poate face. Suntem încă interesați, dar asta în condițiile în care nu va trebui să acoperim deficitul de câteva milioane de euro. Problema este că pandemia de coronavirus face imposibilă umplerea tribunelor, o sursă importantă de venituri. Sălile o să se poată ocupa poate în proporție de 10, 25, 50 la sută. EHF ar trebui să fie parte din acest plan”, a mai spus Bertelsen.

România este calificată la Euro 2020 și va face parte din grupa D, care se joacă la Trondheim (Norvegia). Echipa pregătită de Bogdan Burcea și Robert Licu va întâlni, în ordine, Germania (3 decembrie), Polonia (5 decembrie) și Norvegia (7 decembrie).

Citeşte şi: Liga 1 / Meciurile de baraj se vor disputa pe 9 şi 12 august. Dinamo, în „derivă”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS