10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetSCMU Craiova și-a luat o extremă de forță. Dino Cinac va juca în Bănie

SCMU Craiova și-a luat o extremă de forță. Dino Cinac va juca în Bănie

În cursul acestei săptămâni, SCM U Craiova l-a înregimentat pe cel de-al treilea baschetbalist străin care va face parte din lotul lui Aleksander Todorov. Este vorba despre croatul Dino Cinac, o extremă de forță în vârstă de 31 de ani, informează Universitatea Craiova Baschet Fans.

Cinac și-a început cariera profesionistă în 2011, când a semnat cu KK Kvarner 2010, o trupă din campionatul croat. După două sezoane petrecute în Rijeka, sportivul de 2,01 metri s-a transferat la KK Jolly Radranska Banka. În stagiunea următoare (2014-2015), Cinac s-a întors la KK Kvarner 2010, unde a adunat medii de 14.8 puncte, 6.1 recuperări și 1.0 intercepții. Evoluțiile constante l-au ajutat pe baschetbalistul croat să prindă un contract mai bun, tot în țara sa natală, dar în cele din urmă a ajuns în Suedia, la Jamtland Basket.

După un an și jumătate, Dino a semnat în Slovenia, la Krka Novo Mesto. În ediția 2018-2019, extrema de forță a jucat atât în campionatul sloven, cât și în Liga Adriatică, unde a înregistrat 6.6 puncte și 3.2 recuperări.

Anul trecut, Dino Cinac a făcut parte din lotul lui KR Reykjavik, jucând șapte partide pentru echipa din capitala Islandei. Cinac a avut 14.3 puncte, 6.4 recuperări, 1.1 pase decisive și un indice de 16.6 la eficiență.

În acest moment, pe lângă Dino Cinac, SCMU Craiova s-a mai înțeles cu Jonathan Person, Monyea Pratt, Dragoș Diculescu și Andrei Oprean.

Citește și: Naomi Osaka nu întoarce spatele US Open-ului. Nipona va juca în America

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS