13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetLiga Naţională feminină îşi schimbă formatul. Vezi modificările!

Liga Naţională feminină îşi schimbă formatul. Vezi modificările!

FRB va proceda în LNBF la fel ca în liga masculină și va abandona sistemul cu mai multe grupe valorice. Astfel, liga de baschet feminin va trece la un sezon regulat clasic, cu meciuri tur-retur cu toate echipele participante, urmând ca apoi să se joace în sistem playoff/playout.

Sferturile de finală, semifinalele și finala se vor disputa în sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Finala mică, turneul 5/8, respectiv playout-ul se vor juca în sistemul cel mai bun din trei meciuri. În Cupa României se vor juca două tururi și apoi se va organiza un turneu Final 4.

LNBF va începe în data de 3 octombrie și se va termina pe 15 mai, în varianta în care vor exista 14 echipe înscrise în competiție. În schimb, Cupa României va începe pe 7/14 octombrie și se va termina cu un Final 4 care va avea loc pe 27/28 februarie, anunţă baschet.ro.

Pe toată durata partidei vor fi pe parchet două jucătoare autohtone, din care cel puțin una va fi eligibilă pentru U23. De asemenea, față de sezonul trecut se mărește numărul de jucătoare non-europene la 3.

Citeşte şi: Revine play-off-ul în LNBM. Vezi modificările pentru sezonul 2020/2021!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS