10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetDramatism în Trivale. Baschetbaliștii au ratat victoria în ultima secundă

Dramatism în Trivale. Baschetbaliștii au ratat victoria în ultima secundă

Echipa masculină de baschet SCM „U” Craiova a pierdut încă un joc în Liga Națională de Baschet Masculin. Elevii lui Aleksandar Todorov au cedat la limită la Pitești, cu scorul de 90-91, după un meci echilibrat, în care au avut șansa victoriei chiar în ultima secundă de joc. Partida a contat pentru etapa a 10-a din LNBM.

Primul sfert al meciului a fost cel mai spectaculos, cu multe puncte și acțiuni reușite de ambele echipe. Craiova a avut procentaje foarte bune atât la aruncările de trei puncte, cât și la cele din interiorul semicercului. De la scorul de 12-12, gruparea olteană a luat avans pe tabelă și s-a distanțat chiar și la șapte puncte, 32-25. Acesta a fost și scorul primului sfert.

În actul secund, jocul alert și acțiunile ofensive din primele 10 minute au dispărut, în timp ce lipsa de concentrare și greșelile personale și-au făcut apariția. La cabine s-a intrat cu un avantaj minim pentru Craiova, 48-47.

Ce se întâmplă la pauză?

La fel ca și în majoritatea partidelor din acest sezon, băieții lui Aco Todorov nu și-au găsit nici de această dată resursele necesare de concentrare și luciditate pentru a continua pe aceeași linie. Actul al treilea a fost cel în care craiovenii au avut cele mai multe erori personale, venite și în urma unor aruncări imprecise din poziții favorabile. Totodată, pasele eronate le-au permis piteștenilor să se distanțeze la șapte puncte pe tabelă înainte de ultimul sfert, scor 70-63.

Ultimul act s-a apropiat de primul la capitolul spectaculozitate. Ambele formații au ieșit la joc, iar aruncările de trei puncte au fost în prim plan. Cu cinci secunde înainte de ultimul fluier, la scorul de 91-90 în favoartea echipei gazdă, Craiova a avut șansa de a obține victoria. Însă, pe un contraatac, Tyler Laser nu a reușit să pună mingea în cos cu panoul.

Pentru Pitești e de bine, dar Craiova nu-și revine

Astfel, BCMU Pitești a reușit prima sa victorie după o serie de nu mai puțin de opt eșecuri consecutive. De partea cealaltă, SCM „U” Craiova se află într-o serie negativă care pare interminabilă. Oltenii au consemnat a șasea înfrângere consecutivă și se îndepărtează din ce în ce mai mult de obiectivul impus, și anume accederea în Top 6.

De mențioant că Porter Troupe a fost cel mai bun marcator al meciului din Trivale, cu 27 de puncte. Acesta este urmat de un alt jucător al Craiovei, Tyler Laser, cu 23 de puncte. Pe podium s-a clasat și de actualul „shooter” al Piteștiului, Goran Gajovic, cu 18.

SCM „U” Craiova: Pratt (16), Diculescu, Troupe (27), Bagairea, Năsturescu (2), Byrd (3), Laser (23), Gudul (7), Stoyanov, Tibîrnă (12), Berceanu.

În următoarea etapă, SCM „U” Craiova se va deplasa la București, pentru duelul cu Steaua. Partida va avea loc pe 23 decembrie, de la ora 19.00.

Poate te interesează și: Simona Halep, despre Francesca Schiavone: „O aștept pe terenul de tenis“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS