13.3 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalFranța, noua regină a handbalului feminin! Revanşă „dulce“ la Herning

Franța, noua regină a handbalului feminin! Revanşă „dulce“ la Herning

Franța a învins-o pe Norvegia, scor 31-28 și a câștigat Campionatul Mondial de handbal feminin. Pentru naționala lui Olivier Krumbholz este al treilea titlu din istorie.

Pentru prima dată în istorie am avut două ediții consecutive de Campionat Mondial cu aceleași finaliste. În 2021, Norvegia învingea Franța, scor 29-22. De această dată, naţionala din Hexagon şi-a luat revanşa şi a câştigat, pentru a treia oară, titlul mondial.

Ritmul meciului a fost de-a dreptul năucitor. La ploaia de goluri au contribuit în prima repriză și executantele aruncărilor de la 7 metri. Nora Mork le-a transformat pe toate cele 5 obținute de nordice, iar Horacek a punctat de 4 ori pentru adversare. În prima repriză a finalei, Norvegia a condus la două goluri (7-5, 8-6, 9-7), dar Franţa a revenit şi a intrat la pauză cu un avans de trei goluri, 20-17. În partea secundă, scandinavele s-au apropiat la un singur gol (26-25), dar „Les Bleues“ au gestionat bine ultima parte, câştigând cu 31-28.

Golurile Franței din finală au fost marcate de: Grandveau (5), Horacek (5), Kanor (4), Valentini (4), Bouktit (3), Nze Minko (3), Toublanc (2), Flippes (2), Foppa (1), Granier (1), Nocandy (1).

Golurile Norvegiei au fost înscrise de: Mork (8), Oftedal (6), Reistad (5), Herrem (4), Hovden (2), Bakkerud (2), Aardahl (1).

Danemarca s-a ales cu bronzul

Medaliile de bronz au fost obţinute de Danemarca, victorioasă cu scorul de 28-27 (10-12) în finala mică disputată contra Suediei, tot la Herning.

Anne Mette Hansen, Mie Enggrob Hojlund şi Kristina Jorgensen au reuşit câte 5 goluri pentru daneze. Linn Blohm şi Olivia Mellegard ai înscris câte 7 goluri pentru suedeze.

Pe cinci s-a clasat Olanda, care a dispus de Germania cu 30-26 în meci de clasament, iar Muntenegru a ocupat locul 7, după 28-24 cu Cehia.

România s-a clasat pe locul 12 la acest Campionat Mondial.

Citeşte şi: Baschet / Nimic nou, eșec pe final! SCMU Craiova a pierdut la limită și cu Sibiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS