16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSuperliga înaintea pauzei de iarnă: pro și contra pentru echipele de top

Superliga înaintea pauzei de iarnă: pro și contra pentru echipele de top

Superliga se apropie cu pași repezi de pauza de iarnă, astfel că pot fi trase deja câteva concluzii despre echipele implicate în lupta pentru pozițiile fruntașe. FCSB a confirmat așteptările specialiștilor în acest sezon, în timp ce CFR Cluj, Universitatea Craiova și Rapid au arătat multe momente de inconstanță.

La capitolul surprize pot fi trecute fără niciun dubiu U Cluj și Hermannstadt, în timp ce campioana din sezonul precedent, Farul Constanța, este una dintre marile dezamăgiri ale campionatului, iar plecarea lui Denis Alibec se simte.

FCSB a arătat bine în acest sezon

Chiar dacă jocul nu a strălucit, FCSB a fost cea mai constantă echipă în acest sezon. După 19 etape disputate, are un avans de 5 puncte față de CFR Cluj, șase peste Universitatea Craiova și șapte peste Rapid. Are multă calitate de la mijlocul terenului în sus și jucători capabili să decidă singuri anumite meciuri, cum ar fi Florinel Coman ori Darius Olaru.

În plus, FCSB se pregătește intens și pentru anul 2024, iar primele transferuri anunțate sunt Luis Phelipe de la Poli Iași și Baba Alhassan de la Hermannstadt. Implicarea patronului poate fi considerată în continuare un minus, în condițiile în care anumite meciuri au fost date peste cap de schimbările făcute la pauză.

CFR Cluj a început bine, dar joacă tot mai slab

CFR Cluj a avut o vară agitată, în care l-a adus pe Andrea Mandorlini în locul lui Dan Petrescu și apoi a schimbat radical lotul după ce a vândut mai mulți jucători importanți. S-a bazat pe jucători liberi de contract, însă chiar și așa, ardelenii au început foarte bine sezonul și au fost aproape de primul loc în permanență. Totuși, ultima perioadă a fost foarte slabă pentru CFR Cluj, iar ardelenii au cinci etape la rând fără victorie și antrenorul italian e sub presiune.

Plusul este că patronul lui CFR Cluj a anunțat investiții masive în iarnă, ceea ce reprezintă un motiv de bucurie pentru fani. Cel puțin șapte jucători vor veni în Gruia, potrivit conducerii, astfel că se anunță un 2024 ceva mai bun pentru ardeleni.

Universitatea Craiova dă semne de revenire

Universitatea Craiova a avut un sezon agitat. A început stagiunea cu Eugen Neagoe pe bancă, apoi l-a numit pe Laurențiu Reghecampf, acesta a fost înlocuit cu Corneliu Papură, iar în cele din urmă al patrulea antrenor este Ivalyo Petev. Bulgarul a semnat un contract pe trei ani, ceea ce înseamnă că la Craiova se dorește stabilitate. El a început foarte bine aventura la Craiova, chiar dacă în ultima etapă a pierdut cu Hermannstadt.

Oltenii au un lot bun, echilibrat, însă încă au tendința să clacheze în momente cheie. Acesta este un minus al Universității Craiova din ultimii ani, astfel că rămâne ca bulgarul Petev să găsească soluțiile pentru a transforma Craiova într-o echipă cu șanse bune la titlu.

Rapid merge cu frâna de mână trasă

După victoria din deplasare de pe terenul lui FCSB, la Rapid lucrurile au mers din ce în ce mai prost. Echipa a fost eliminată din Cupa României și are patru etape la rând fără victorie în campionat. Presiunea este tot mai mare și pe antrenorul Cristiano Bergodi, iar Rapid nu mai arată a echipă care să se bată la titlu.

Chiar și așa, conducerea a anunțat investiții masive în iarnă în noi transferuri. Giuleștenii mizează și pe două reveniri în 2024, care se pot dovedi decisive în cursa pentru câștigarea titlului: Claudiu Petrila și Albion Rrahmani. Rapid va arăta cu siguranță altfel cu acești jucători care au arătat bine în prima parte a campionatului.

U Cluj este revelația sezonului

După un start foarte slab de sezon, U Cluj este pe val și ocupă primul loc în clasament într-un top realizat strict pe ultimele 10 etape. De la venirea lui Ioan Ovidiu Sabău pe bancă tehnică, echipa a arătat tot mai bine, iar experiența unor jucători ca Dan Nistor și Alexandru Chipciu începe să-și spună cuvântul.Dacă la începutul sezonului U Cluj avea a 11-a șansă la câștigarea titlului, acum este a șasea favorită la casele de pariuri sportive antepost pe Superliga și viitorul se anunță promițător pentru ardeleni. Primul pas este calificarea în play-off, iar Ovidiu Sabău a îndemnat la calm. Totuși, având parte de un lot experimentat și suporteri fanatici, U Cluj poate să viseze frumos în acest sezon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS