15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisCapăt de drum pentru Sorana la US Open! Muchova, prea bună într-un sfert de finală de uitat

Capăt de drum pentru Sorana la US Open! Muchova, prea bună într-un sfert de finală de uitat

Sorana Cîrstea a ratat calificarea în semifinale la US Open! Românca a fost învinsă în două seturi, scor 6-0, 6-3, după o oră şi 37 de minute de joc, de Karolina Muchova din Cehia, într-o partidă disputată marţi la Flushing Meadows. Cîrstea, cap de serie numărul 30, a atins anul acesta în premieră sferturile de finală la competiţia newyorkeză.

Primele trei game-uri au făcut uitată încrederea pe care Sorana o afișase cu Rybakina sau Bencic. Fără să întâmpine o opoziție serioasă, Muchova s-a distanțat rapid la 3-0. Fără să facă neapărat un set modest, Sorana n-a putut construi mai nimic din ce reușise tot turneul. Setul s-a încheiat drastic, 6-0 în favoarea cehoaicei, în 44 de minute mai disputate decât o arăta zeroul din dreptul Soranei.

Speranţe de mai bine pentru scurt timp

Muchova și-a luat o pauză de vestiar după câștigarea actului secund, astfel că Sorana a avut timp suplimentar să-și pună ordine în gânduri. Cîrstea a dat senzația timp de două game-uri că are resursele pentru a întoarce soarta meciului cu Muchova, însă impresia n-a persistat prea mult timp. Sorana a condus cu 2-0 și 3-2, însă favorita 10 de la New York și-a ridicat din nou considerabil nivelul şi nu a mai greşit nimic până la final. Muchova a luat patru game-uri la rând și a oprit astfel visul american al Soranei. 

Karolina Muchova (27 ani), numărul 10 mondial, va disputa prima sa semifinală la Flushing Meadows, împotriva americancei Coco Gauff (nr.6), care a trecut tot în două seturi, 6-0, 6-2, de letona Jelena Ostapenko (locul 21 WTA). De partea cealaltă, Cîrstea rămâne cu cel mai bun rezultat al ei din ultimii ani, dar şi cu locul 26 în lume, pe care-l va ocupa de săptămâna viitoare.

Pe cealaltă parte a tabloului de simplu feminin de la US Open, belarusa Arina Sabalenka, care va deveni noul lider al clasamentului WTA începând de săptămâna viitoare, o va înfrunta miercuri în sferturi pe chinezoaica Qinwen Zheng (nr.23), în timp ce cehoaica Marketa Vondrousova (nr.9) va juca împotriva americancei Madison Keys (nr.17).

Pentru faptul că a ajuns în faza sferturilor de finală la US Open, Sorana Cîrstea va încasa un cec de 455.000 de dolari. De cealaltă parte, Karolina Muchova și-a asigurat, prin calificarea în semifinalele turneului de la US Open, un cec în valoare de 775.000 de dolari.

Citeşte şi: Gabriela Ruse şi-a luat la revedere de la US Open! Gauff şi Pegula, mai bune la dublu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS