10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSorana Cîrstea, minunea din sferturile US Open! A răpus și campioana olimpică

Sorana Cîrstea, minunea din sferturile US Open! A răpus și campioana olimpică

Sorana Cîrstea este, într-adevăr, marea supriză de la US Open 2023! Sportiva din România nu numai că s-a întrecut pe sine la Open-ul american, ci și a dat lecții de tenis multor capete de afiș ale competiției, care, în fața sportivei noastre, au clacat. Duminică seară, Sorana a mai făcut o „victimă“ cu nume, chiar ultima campioană olimpică, Belinda Bencic și astfel s-a calificat, în premieră, în sferturile de finală ale Grand Slam-ului. A fost o victorie în două seturi pentru Cîrstea, scor 6-3, 6-3 la capătul unei ore și 25 de minute de joc.

Bencic, al doilea nume „greu“ răpus de Sorana

După startul ceva mai accesibil de turneu, Sorana a fost nevoită încă din 16-imi să întâlnească un nume mare al tenisului mondial: Rybakina! Chiar și așa, românca și-a etalat jocul solid, nu a arătat niciun fel de slăbiciune și a demonstrat că se poate lupta de la egal la egal cu orice sportivă, chiar dacă locul în clasament nu este unul chiar de luat în seamă. După 2-1 cu kazaha Rybakina, a urmat optimea de finală pentru Cîrstea, una în care i-a ieșit în față o nouă jucătoare de calitate și cu experiență, Belinda Bencic, dar care, la rândul ei, nu a reușit să răpună stilul inteligent de joc al româncei.

Bencic, pornită drept favorită, a clacat încă de la primele mingi, iar scorul după 25 de minute era unul de necrezut: 5-0 pentru Cîrstea. Elvețianca a încercat să revină, a ajuns chiar la doar două game-uri în spatele adversarei sale, dar Sori a izbutit în cele din urmă să închidă setul la 6-3.

În actul secund, lucrurile au continuat să meargă impecabil pentru jucătoarea noastră. Aceasta a reușit un break încă din primul game al actului, iar la 3-1 s-a distanțat și mai mult în meci, chiar decisiv. S-a făcut, totuși, 4-2, după o răbufnire de orgoliu a Belindei, dar imediat Sorana a recuperat pe serviciul advers și a ajuns în situația de a servi pentru meci. Doar că emoțiile au apărut fără voia sa, mâna i-a tremurat pe paletă, iar Bencic a simțit acest lucru și a profitat. La 5-3, pe serviciul elvețiencei, Sorana a jucat liniștită, a gândit fiecare minge și a închis meciul la 6-3.

În sferturi dă peste o finalistă de Grand Slam

Cu acest succes, Sorana intră în istoria US Open, atingând pentru prima dată în cariera sa faza sferturilor de finală. Pentru un loc în semifinale, Sorana se va duela cu finalista de la Roland Garros, Karolina Muchova. Cehoaica a dispus în optimile de finală de Xinyu Wang, cu scorul de 6-3, 5-7, 6-1.

Citește și: Gabi Ruse, în formă maximă la US Open! Calificare lejeră în optimi la dublu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS