13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHonda revine în Formula 1! Ce rol va avea team-ul nipon din 2026

Honda revine în Formula 1! Ce rol va avea team-ul nipon din 2026

​Honda va reveni cu forțe depline în Formula 1 începând din sezonul 2026! Niponii s-au retras din Marele Circ odată cu titlul câștigat dramatic de Max Verstappen în 2021. Desigur, Honda nu este 100% în afara Formulei 1, japonezii continuând să le ofere suport tehnic liderilor de la RedBull.

Din 2026 lucrurile se vor schimba însă: Honda va reveni în Formula 1 ca furnizor de motoare (așa cum a fost recent pentru McLaren între 2015 și 2017, dar și pentru RedBull). Nu o va face însă pentru RedBull, ci pentru Aston Martin!

În prezent, Aston Martin folosește unități de propulsie de la Mercedes şi o va face până în 2025 cel puţin. De cealaltă parte, RedBull va folosi motoare Ford începând din sezonul 2026.

Team-ul britanic are parte de un sezon 2023 foarte bun până acum: se află pe locul 2 în clasamentul constructorilor, cu 102 puncte. Fernando Alonso este pe 3 în ierarhia piloților (75 de puncte), iar Lance Stroll se află pe 8 (cu 27 de puncte).

Aston Martin: „Putem naviga cu succes împreună“

Team-ul Aston Martin a postat un comunicat prin care a explicat care sunt obiectivele pe termen lung pe care le are alături de echipa niponă.

„Noile reglementări ale unității de putere F1 2026 reprezintă o schimbare uriașă și importantă, dar una în care suntem încrezători că putem naviga cu succes împreună. Împreună cu partenerul nostru strategic Aramco putem aștepta cu nerăbdare să deschidem colaborarea către un obiectiv comun. Parteneriatul nostru de viitor cu Honda este unul dintre ultimele părți ale puzzle-ului care se realizează pentru planurile ambițioase ale Aston Martin în Formula 1. În cele din urmă, aș dori să-i mulţumesc şi furnizorului nostru actual de unități de alimentare. Cu el vom continua să colaborăm pentru următoarele câteva sezoane“, se arată într-un comunicat postat de grupul CEO al Aston Martin, citat de F1.

„Vom stabili structuri operaționale durabile pentru activitățile noastre de curse și vom continua să oferim mai multe vise și entuziasm pentru fanii sporturilor cu motor din întreaga lume“, a adăugat preşedintele Honda, Koji Watanabe.

Citeşte şi: Canotaj / Elisabeta Lipă: „Sunt fericită pentru rezultatele obţinute la Europenele U19“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS