25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisGabi Ruse şi Miriam Bulgaru au lăsat România fără reprezentant în calificările RG

Gabi Ruse şi Miriam Bulgaru au lăsat România fără reprezentant în calificările RG

Toate jucătoarele din România care au participat în calificări la Roland Garros au eșuat în încercarea de a pătrunde pe tabloul principal al Grand Slam-ului parizian. Miercuri au părăsit competiția cele două românce care mai rămăseseră „în picioare“ şi care au evoluat în turul secund al calificărilor de la Roland Garros: Miriam Bulgaru (232 WTA) și Gabriela Ruse (156 WTA).

Cu toate că pornea cu prima șansă la accederea în finala calificărilor de la Roland Garros, după ce a eliminat-o în runda inaugurală pe conaționala Jaqueline Cristian (128 WTA), scor 6-3, 6-4, Gabriela Ruse a pierdut fără drept de apel în turul secund. Greetje Minnen (Belgia, 119 WTA) i-a predat o lecție de tenis româncei, scor 6-4, 6-1.

Nici meciul disputat de Miriam Bulgaru în turul doi al calificărilor nu a avut istoric! Aflată la prima prezență pe zgura pariziană, sportiva din Alba Iulia s-a recunocut învinsă cu același scor de Kayla Day (SUA, 138 WTA), 6-4, 6-1.

Astfel, România nu va avea nicio reprezentantă în turul trei al calificărilor de la Roland Garros 2023, în timp ce pe tabloul principal vor evolua Irina Begu, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și Patricia Țig. Turneul de la Roland Garros se desfășoară în perioada 28 mai – 11 iunie și are premii totale în valoare de 49,6 milioane de euro.

Alte două înfrângeri în debutul RG

În calificări la Roland Garros a mai participat și Alexandra Cadanțu-Ignatik (260 WTA), care a fost eliminată încă din primul tur de Dayana Yastremska (Ucraina, 144 WTA), scor 7-5, 6-3.

La masculin a jucat doar Nicholas David Ionel (locul 196 ATP), cel care a fost învins de belgianul Gauthier Onclin (locul 206 ATP) cu 6-2, 6-3, după o oră şi 13 minute. Dacă la feminin vom avea patru românce, pe tabloul principal masculin nu va participa niciun jucător din România.

România va avea reprezentante și pe tabloul de dublu feminin. Gabi Ruse va face pereche cu Kostyuk, Irina Begu cu Kalinina, Monica Niculescu cu nipona Ninomiya, Ana Bogdan cu americanca Pera, iar Patricia Țig cu Santamaria.

Citeşte şi: Monica Niculescu e în semifinale la Rabat! Românca, tot mai aproape de titlu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS