14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportF1 / Max Verstappen este de neoprit! Demonstraţie de forţă la Miami

F1 / Max Verstappen este de neoprit! Demonstraţie de forţă la Miami

Olandezul Max Verstappen (Red Bull) a dominat Marele Premiu de la Miami, câștigând cursa deși a plecat pe locul 9. A fost urmat de colegul Sergio Perez (Red Bull), care a plecat din pole-position, iar apoi de Fernando Alonso (Aston Martin).

Olandezul a obținut încă o victorie în acest sezon, a treia în 5 etape, în timp ce Red Bull e lider detașat în clasamentul constructorilor. Plecat de pe locul 9 din grilă, Verstappen nu a avut probleme să-și depășească rivalii, în ciuda faptului că pe circuitul de la Miami nu se depășește ușor.

Sub ochii unor vedete precum Roger Federer, surorile Venus și Serena Williams, Vin Diesel, Shakira sau Tom Cruise, Verstappen a urcat treptat pe grilă până a devenit numărul unu şi la Miami.

După această victorie de la Miami, Max Verstappen ajunge la 119 puncte în clasamentul piloților, cu 14 mai mult decât Sergio Perez. La constructori, Red Bull are 224 de puncte, mai mult decât dublul punctelor celor de la Aston Martin (102).

Mercedes, care a avut probleme în calificări, a recuperat în cursă, obţinând un loc patru prin britanicul George Russell şi un loc şase prin compatriotul său Lewis Hamilton, care a plecat de pe poziţia a 13-a a grilei.

Ferrari, care a reuşit primul podium la Baku în acest sezon, s-a mulţumit cu clasarea celor două monoposturi în Top 7.

Citeşte şi: În sfârşit a venit un titlu! Sorana Cîrstea a cucerit Catalonia!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS