16.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisÎn sfârşit a venit un titlu! Sorana Cîrstea a cucerit Catalonia!

În sfârşit a venit un titlu! Sorana Cîrstea a cucerit Catalonia!

Desprinderi, reveniri, suspans! De toate acestea am avut parte în finala turneului de la Catalonia, dintre Sorana Cîrstea şi Elizabeth Mandlik. După mai bine de două ore şi 15 minute, românca a obţinut, spre bucuria tuturor, titlul de campioană, triumfând în faţa americancei cu scorul de 6-1, 4-6, 7-6 (1).

Primul set a fost unul fără istoric. Sorana a condus ostilităţile de la un capăt la altul şi a cedat doar un game, impunându-se cu 6-1. În actul secund rolurile s-au inversat, iar Sorana s-a văzut condusă chiar şi cu 4-0. Românca a încercat să răstoarne soarta actului secund, dar nu a reuşit să câştige mai mult de patru game-uri (6-4). Decisivul a fost pe muchie de cuţit. Sorana a făcut primul break, a condus cu 2-1, dar Mandlik a revenit spectaculos şi a trecut la conducere, 5-1. Când totul părea încheiat pentru Cîrstea, jocul s-a schimbat incredibil în favoarea ei şi a intrat în meci. S-a făcut 5-5, 6-6, iar finala a avut şi tibreak la final. Acolo, românca a defilat şi s-a încoronat“ campioană în Catalonia după 7-1.

Urcare importantă în clasamentul WTA

Câștigarea turneului de la Reus (WTA 125) o va ajuta pe Sorana Cîrstea să aibă un salt important în ierarhia mondială de simplu. Astfel, sportiva noastră va acumula 1293 de puncte, iar de luni va ocupa locul 34 în clasament. Vorbim despre o urcare de 10 locuri!

Sorana Cîrstea va primi un cec în valoare de € 13.040 și 160 de puncte în ierarhia WTA de simplu. De partea cealaltă, Elizabeth Mandlik va încasa € 7.390 și 95 de puncte în ierarhia WTA de simplu.

Aflat la prima ediție, turneul Catalonia Open 2023 de la Reus (Spania) a făcut parte din categoria „WTA 125”, s-a jucat pe zgură și a oferit premii totale în valoare de 115.000 de dolari.

Citeşte şi: Handbal / SCMU Craiova a pierdut la Zalău, iar echipa lui Tadici pare să „respire“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS