9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGimnastică / România merge la Mondiale și cu echipa de fete

Gimnastică / România merge la Mondiale și cu echipa de fete

Gimnastele tricolore au terminat concursul la Europenele din Turcia la 2,6 puncte de treapta de bronz a podiumului, ocupată de Olanda. Cu un total de 156,627 de puncte, tricolorele se aflau pe primul loc după rotații, dar au fost depășite apoi de Marea Britanie, Italia, Olanda și Ungaria. Dar, chiar și în aceste condiții, au reușit să califice România la Mondiale.

Echipa feminină a României a încheiat miercuri seară pe locul 5 concursul din cadrul Campionatelor Europene din Antalya (Turcia). Această poziție le-a asigurat prezența la întrecerea mondială din toamnă (30 septembrie-8 octombrie, Antwerp). 

Ana Maria Bărbosu (51,566 p) și Amalia Ghigoarță (51,432 p) s-au calificat și în finala de la individual compus. Sabrina Maneca-Voinea a încheiat pe poziția a 37-a, după evoluții mai puțin fericite la paralele și bârnă. Ea va fi prezentă, însă, în finalele pe aparate, la sol, unde a obținut a doua notă, 13,700, și la sărituri, unde a avut al cincilea rezultat, 13,016. Bărbosu e și ea în finala de la sol, 13,233, al șaptelea punctaj, și rezervă la bârnă. Ghigoarță e calificată la bârnă după ce a reușit al cincilea calificativ, 13,133.

Gimnaste: Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca Voinea, Amalia Ghigoarță, Lilia Cosman, Andreea Preda.
Antrenori: Gina Groza Gogean, Camelia Voinea, Corina Moroșan, Ramona Micu, Cătălin Meran și Patrick Kiens.

Cu o zi înainte, și echipa masculină obținuse biletele pentru Campionatele Mondiale, după ce ocupase locul al 11-lea la Euro.

Citește și: Gimnastică / România merge la Mondial de pe locul al 11-lea la Europene

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS