14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGimnastică / Echipa Statelor Unite, noua campioană mondială! România nu a participat

Gimnastică / Echipa Statelor Unite, noua campioană mondială! România nu a participat

Echipa feminină de gimnastică a Statelor Unite și-a trecut în palmares, la Mondialele de Gimnastică de la Liverpool, cea de-a opta medalie de aur din istorie. Americancele au doborât recordul de victorii consecutive al României, pe care îl egalaseră în 2019.

Fără Simone Biles, cea mai titrată gimnastă din istoria Mondialelor cu 25 de medalii (19 de aur), și Sunisa Lee, campioana olimpică la individual compus, echipa Statelor Unite a continuat să domine proba pe echipe. 

Skye Blakely, Jade Carey, Jordan Chiles, Shilese Jones și Leanne Wong au încheiat finala cu un punctaj total de 166,564, la mare distanță de Marea Britanie, 163,363, și Canada, 160,563. Gimnastele americane au obținut cele mai multe puncte la sărituri, paralele și sol, singurul punct vulnerabil fiind la bârnă, unde au încheiat după Italia și Canada.

România n-a putut bifa nici măcar prezența în concursul pe echipe, pentru că nu a avut cinci gimnaste valide! La Liverpool au mers doar debutantele Ana Maria Bărbosu și Andreea Preda. Ultima medalie de aur cucerită de echipa României la un Mondial datează din 2001.

Citeşte şi: Gimnastică / Burtănete, calificat în finalele de la individual compus, va concura pentru medalie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS