10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportF1 / Verstappen, din nou campion mondial! Olandezul, triumfător în Japonia

F1 / Verstappen, din nou campion mondial! Olandezul, triumfător în Japonia

Max Verstappen (25 de ani) s-a impus în Marele Premiu al Japoniei la Formula 1 și a devenit pentru a doua oară consecutiv campion mondial în Marele Circ. Menţionăm că această cursă a fost scurtată din cauza ploii torențiale abătute peste circuitul de la Suzuka.

Au mai rămas de disputat patru curse din acest sezon, Texas (23 octombrie), Mexic (30 octombrie), Brazilia (13 noiembrie) și Abu Dhabi (20 noiembrie), iar olandezul a ajuns la 366 de puncte, 113 peste Sergio Perez, 114 peste Leclerc. Cei doi nu mai au nicio șansă să-l prindă pe Verstappen, care a devenit matematic campion în Formula 1, pentru a doua oară la rând.

Locul doi a fost ocupat de monegascul Charles Leclerc (Ferrari), dar acesta a fost penalizat cu cinci secunde, astffel că a fost pe trei în locul lui Sergio Perez (RedBull).

Charles Leclerc (Ferrari) a trecut linia de sosire al doilea, dar a primit o penalizare de 5 secunde pentru că a greșit în șicana din finalul turului. Astfel, Sergio Perez (RedBull) a ocupat poziția secundă, iar monegascul a trebuit să se mulțumească cu locul al treilea.

„Regulile privind alocarea unui punctaj redus (articolul 6.5) se aplică doar în cazul suspendării cursei care nu poate fi reluată și, prin urmare, sunt acordate toate punctele, iar Max Verstappen este campion mondial”, a anunțat FIA, pe contul de Twitter.

Citeşte şi: F1 / Pierre Gasly se desparte de AlphaTauri la finalul sezonului! Vezi pentru cine va concura!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS