10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportKaiac-canoe / Cătălin Chirilă, cel mai bun din lume la 1.000 m! Românul a luat aurul la European

Kaiac-canoe / Cătălin Chirilă, cel mai bun din lume la 1.000 m! Românul a luat aurul la European

Cătălin Chirilă se înscrie și el pe lista sportivilor români cu rezultate deosebite la Campionatele Europene care au loc în această perioadă la Munchen. Românul a devenit astăzi, la Munchen, campionul Europei la canoe 1, pe distanța de 1.000 de metri (3:49.681). Acesta a dovedit încă o dată că e cel mai bun canoist din lume, la ora actuală, după ce la Mondialele de acum trei săptămâni, de la Halifax, îl bătuse pe aceeași distanță și pe campionul olimpic, Isaquias Dos Santos.

Cehul Martin Fuksa, campionul en-titre, triplu campion continental pe această distanță, i-a aruncat mănușa și l-a provocat pe Cătălin Chirilă. A ieșit o dispută formidabilă, cap la cap, românul trecând primul linia de sosire. Ceilalți finaliști pur și simplu nici nu au contat. 

Pentru Cătălin urmează duminică o nouă provocare. E marele favorit și în finala de la 500 de metri, acolo unde tot cu cehul Fuksa se va bate pentru supremație. Fuksa e de 7 ori campion continental, scrie Eurosport.

Citește și: Tenis de masă / Bernadette Szocs s-a oprit în sferturi la Europene

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS