10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia, aur în proba de ştafetă 4x100m la Europene! David Popovici, printre medaliaţi

România, aur în proba de ştafetă 4x100m la Europene! David Popovici, printre medaliaţi

România a pus mâna pe prima medalie la Campionatele Europene de Juniori. David Popovici a debutat marţi la Europene. S-a calificat lejer în semifinala la 200 metri liber, apoi a contribuit la medalia de aur câștigată de România la 4x100m liber.

David Popovici, Vlad Stancu, Ștefan Cozma și Patrick Dinu au obținut medalia de aur la proba de 4x100m liber, după un finiș de senzație, învingând Marea Britanie la mustață. Podiumul a fost completat de Italia.

Popovici a plecat primul și a obținut un avans de o secundă după primii 100m. Britanicii au recuperat și au preluat controlul cursei. Patrick Dinu a avut însă o prestație incredibilă la ultimul schimb, reușind să recupereze pe ultimii metri distanța față de primul loc și să ajungă primul la finiș. Timpul României a fost 3:18.93, la numai 8 sutimi de britanici, notează Gsp.

Bianca Costea, Irina Preda, Anastasia Bako și Rebecca Diaconescu au încheiat pe locul 5 finala la 4x100m liber. Timpul României a fost de 3:48.37, la aproape 3 secunde de podium. Italia a câștigat aurul, în timp ce Franța și Germania s-au mulțumit cu argintul, respectiv bronzul.

Rebecca Diaconescu s-a calificat în ultimul act la 50m de metri spate cu al șaptelea timp, 29.34, după ce a terminat pe locul 4 în a doua semifinală.

David Popovici n-a avut emoții în semifinalele probei de 200m liber. Înotătorul român s-a calificat în ultimul act cu al doilea timp, câștigând fără emoții a doua semifinală în 1:47.93, la aproape 2 secunde distanță de urmăritori. Italianul Lorenzo Galossi, câștigătorul primei semifinale, a obținut cel mai bun timp, 1:47.73.

„Nu ne oprim aici!“

Popovici, dublu campion mondial la seniori, la probele de 100 și 200 de metri liber, s-a arătat extrem de entuziasmat că a putut concura în România.

„A fost o strategie foarte bună, mă bucur că împreună am avut puterea să ne sincronizăm și să ne coordonăm atât de bine. Am muncit foarte mult și am reușit să câștigăm împreună. E mult mai greu decât mă așteptam. Legat de public, m-a energizat foarte tare. Mă simt foarte bine. Mă bucur că pot să reprezint o echipă atât de puternică și frumoasă. 

Vom păstra echipa și pentru seniori. Urmează Campionatele Europene de seniori. Până atunci mai avem 6 zile de competiție. Nu ne oprim aici! Cel mai minunat lucru a fost că am concurat la noi acasă”, a declarat David Popovici

Citeşte şi: David Popovici, calificare lejeră în semifinalele de la 200 m, la Europenele de juniori

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS