10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPresa internaţională, uimită de reuşitele şi talentul lui David Popovici

Presa internaţională, uimită de reuşitele şi talentul lui David Popovici

Imediat după ce s-a impus în finala de la 100 m, care a avut loc miercuri, copilul-minune al natației a fost elogiat de publicații din întreaga lume. Popovici a fost comparat de britanicii de la The Times cu australianul Ian Thorpe, o adevarată legendă a natației mondiale.

The Times: „Să facem cunoștință cu David Popovici, noua „Torpilă“ (porecla legendarului Ian Thorpe) care poate schimba fața stilului liber. Românul în vârstă de 17 ani a luat cu asalt Campionatul Mondial de Natație și vrea să „facă imposibilul posibil”.

L’Equipe: „Am visat la aur pentru Maxime Grousset (23 de ani) la 100 de metri liber, dar el a câștigat argintul. A condus aproape de la început până la sfârșit, dar a ratat la o respirație, exact șase sutimi, șansa de a termina primul. Francezul a fost întrecut de românul David Popovici (17 ani). Iată-l al doilea, așadar. Această medalie de argint a fost cu atât mai ușor de obținut, după locul 4 de la Jocurile Olimpice, cu cât niciunul dintre primii trei de la Tokyo nu a fost în bazin”.

RMC Sport: „A fost aproape! Maxime Grousset era pe prima poziție cu 15 metri înainte de perete, dar în final, a fost depășit de Popovici. A câștigat medalia de argint, la 6 sutimi de cea de aur”.

Swimming World Magazine: „David Popovici a fost nevoit să muncească din greu pe ultima parte a cursei pentru a-și adjudeca a doua medalie de aur de la Campionatul Mondial de la Budapesta”.

Citeşte şi: David Popovici, mesaj măgulitor: „Vă iubesc pe toți și mulțumesc pentru că v-ați uitat!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS