3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDavid Popovici, mesaj măgulitor: „Vă iubesc pe toți și mulțumesc pentru că v-ați uitat!“

David Popovici, mesaj măgulitor: „Vă iubesc pe toți și mulțumesc pentru că v-ați uitat!“

David Popovici a oferit un interviu extrem de interesant, la o oră după ce a câștigat titlul mondial și la proba regină a natației, 100 m liber. Super-campionul de 17 ani a anunțat că, în scurt timp, va înota și în alte probe.

Echipa sa a gândit mereu fantastic dezvoltarea lui Popovici și oboseala venită a fost anticipată, motiv pentru care David s-a axat la seniori pe doar două probe. În viitor, însă, dublul campion mondial a anunțat că va participa și în alte probe. 

„Nu mă așteptam să iau aurul, dar am fost pozitiv pe parcurs. Cred că sunt mai mândru de medalia de 200 de metri, nu știam ce va fi, am vrut să văd cum merge, ce pot să fac mai bine. Acesta e doar începutul. Avem un drum lung, lung în fața noastră. Vă iubesc pe toți și mulțumesc pentru că v-ați uitat!

O să mărim comboul, nu o să mai particip doar la două probe, 100 și 200 metri. Nu știu dacă schimb stilul, noi lucrăm la fiecare stil. Partenereul meu de antrenament e un fluturist, așa că am cu cine să mă întrec în această probă. Mă bucur că lumea a fost mai interesată și că s-a pus presiune pe mine. Dar aceste lucruri nu mă prea afectează, eu și antrenorul meu știm că doar părerea noastră contează. Trec pe lângă critici ușor”, a declarat Popovici la finalul cursei de 100 m.

Cu picioarele pe pământ și în zile de glorie

În ciuda performanțelor reușite la nici 18 ani, David Popovici rămâne cu picioarele pe pământ. Înotătorul a spus că aceste succese nu îi vor influența comportamentul și modul de a se raporta la ceea ce are de făcut.

„Eu voi fi la fel, mă voi comporta la fel de normal. Dacă vreodată mi se va urca la cap, voi primi două palme imaginare de la apropiații mei. Dar nu se va ajunge acolo“, a punctat noul „fenomen“ al natației românești.

Sportivul de 17 ani a dezvăluit și că noaptea trecută nu a fost foarte emoționat, reușind să se odihnească foarte bine înaintea finalei din proba de 100 de metri liber, și a vorbit despre ce va face când se va întoarce în țară.

„Am dormit super bine. Înainte de prima cursă, la 200 de metri, am avut mai multe emoții. Dar azi-noapte am dormit super-bine.Când ajung în București, vreau să mănânc ceva bun. Un sushi, o lasagna, ceva de genul ăsta”, a adăugat sportivul.

„Nu știam exact în ce formă sunt!“

Fără a fi lipsit de modestie, David a dezvăluit că nu a crezut că e în cea mai bună formă înainte de competiția din capitala Ungariei.

„Sincer, m-am bucurat că s-a terminat și că am reușit să termin concursul în stil mare. Ce pot să spun e că mă bucur că lumea m-a urmărit și milioane de români – sper că nu exagerez – au fost mândri. Urmează o vară plină, cu multe concursuri, dar în viitorul apropiat vreau o pauză. E nevoie de o „reveneală”. Sunt optimist cu ceea ce mă așteaptă în viitorul apropiat. Nu m-am pregătit așa cum voiam pentru Mondiale, ceea ce îmi dă speranțe și mai mari. Nu înțelegeți că nu eram pregătit, doar că nu știam exact în ce formă sunt“, a încheiat dublul campion mondial.

Citește și: România se înclină! David Popovici a luat aur la 100 m și e „rege“ la Budapesta

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS