14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalEveniment inedit în Bănie! Sala Polivalentă va găzdui meciuri de la Europeanul U18 de handbal

Eveniment inedit în Bănie! Sala Polivalentă va găzdui meciuri de la Europeanul U18 de handbal

Sala Polivalentă din Craiova va fi gazda unui eveniment de mare anvergură: o grupă de calificare la Campionatul European Under 18 la handbal masculin (8-14 august). România a organizat o întrecere majoră similară acum 14 ani, un turneu dedicat handbalului masculin.

Cele 7 reprezentative care vor fi prezente la Craiova au fost împărțite în două grupe: România, Finlanda și Marea Britanie în grupa A, respectiv Austria, Slovacia, Ucraina și Estonia în grupa B. Primele două clasate din fiecare grupă vor juca semifinalele, ale căror învingătoare vor disputa finala mare ce va desemna câștigătoarea turneului.

„Este cel mai important eveniment handbalistic de nivel internațional organizat de FR Handbal după mult timp. Vrem să arătăm că suntem capabili să organizăm competiții și mai importante de atât, inclusiv la seniori”, a spus Constantin Din, președintele FRH.

„Este o provocare pentru noi pentru că am aflat abia luna trecută că suntem gazdă. Contează sprijinul local, pentru că implicăm 4 hoteluri, 7 autocare, 5 autoturisme și 100 de persoane”, a declarat Andrei Luca, șeful de organizare, citat de Prosport.

Naţionala Under-18 va efectua diverse stagii de pregătire în care va susţine meciuri de verificare cu Ungaria, R. Moldova şi Cehia, înainte de competiţia de la Craiova.

„Obiectivul este unul îndrăzneţ, locul întâi, pe care ni-l asumăm cu toţii şi cred în această reuşită pentru că la nivelul federaţiei avem un singur ţel, calificarea”, a menționat team-managerul Viorel Mazilu.

Reamintim că sala din Bănie va găzdui în această vară și o acțiune comună a naționalelor U20 de baschet ale României și Ucrainei la Craiova. Prin aceste decizii, municipiul Craiova și FRB își arată sprijinul pentru poporul ucrainian.

Citește și: Sorin Toacsen a ales cu inima SCM: „La Craiova, practic, se trăieşte pentru sport!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS