8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCătălina Ponor, inclusă în International Gymnastics Hall of Fame

Cătălina Ponor, inclusă în International Gymnastics Hall of Fame

Fosta gimnastă Cătălina Ponor a devenit cel de-al 12 reprezentant al României care a fost inclus în International Gymnastics Hall of Fame, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în Oklahoma City. Anunţul a fost făcut de către Federaţia Română de Gimnastică.

„Cătălina Ponor, de la performanţă la legendă! La Petroleum Club din Oklahoma City, cu prilejul celei de-a 25-a ceremonii anuale a International Gymnastics Hall of Fame (IGHOF), Cătălina a intrat în galeria celor care au contribuit la dezvoltarea gimnasticii alături de Tatiana Guţu (Ucraina), Fabian Hambuechen (Germania) şi Chelsie Memmel (SUA)”, a transmis FRG.

Tripla campioană olimpică de la Atena în 2004 este cel de-al 12-lea reprezentant al gimnasticii româneşti inclus în International Gymnastics Hall of Fame, înaintea sa fiind primiţi în galeria legendelor gimnasticii Nadia Comăneci (1993), Bela Karolyi (1997), Ecaterina Szabo (2000), Teodora Ungureanu (2001), Daniela Silivaş (2002), Simona Amânar (2007), Octavian Bellu (2009), Lavinia Miloşovici (2011), Gina Gogean (2013), Aurelia Dobre (2016) şi Andreea Răducan (2018).

La ceremonia de la Oklahoma, la care Cătălina nu a participat, printre invitaţii de onoare s-au numărat Daniela Silivaş şi Nadia Comăneci.

Ponor a obţinut cinci medalii la Jocurile Olimpice, dintre care trei de aur în 2004, la Atena, la bârnă, sol şi cu echipa, palmaresul său cuprinzând şi cinci medalii la Mondiale, precum şi opt la Europene.

Citeşte şi: Marius Copil a acces pe tabloul principal de la Nottingham

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS