11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetSpectacol și dramă totală în Bănie! SCMU Craiova trimite în decisiv duelul cu Pitești

Spectacol și dramă totală în Bănie! SCMU Craiova trimite în decisiv duelul cu Pitești

Vineri seară, iubitorii de baschet din Craiova au avut parte de un adevărat spectacol în Sala Polivalentă. SCMU Craiova a reușit o victorie mare de tot cu FC Argeș Pitești, în meciul al doilea din sferturi, scor 84-82 și astfel a trimis disputa într-un decisiv. Partida care va stabili cine merge în semifinalele Ligii Naționale se va desfășura luni seară, în Trivale.

Meciul a debutat cu o serie „neagră“ pentru Craiova, care nu a izbutit să puncteze deloc în primele cinci minute. Ce-i drept, oaspeții aduseseră pe tabelă doar cinci puncte în acest interval de timp, iar distanțarea în meci nu a avut loc. În ultimele cinci minute din primul sfert, oltenii au punctat de 17 ori, practic au reintrat în joc, în timp ce jucătorii lui Argeș au ținut aproape. La finele actului, scorul era egal, 17-17.

A urmat un sfert secund excelent pentru băieții lui Stepanovski, care au început să puncteze ceva mai mult și din afara semicercului. Joshua Hawley s-a evidențiat cu două triple, dar și Kennedy, atât din afara semicercului, cât și de sub panou. Argeșul a greșit mult, iar la cabine s-a intrat cu un avantaj de opt puncte în favoarea alb-albaștrilor, scor 41-33.

Radu Vîrnă, jucătorul meciului

Actul al treilea a fost câștigat tot de olteni, cu 21-15, iar diferența înainte de ultimele 10 minute era una destul de mare, de 14 puncte, scor 62-48. În sfertul patru am avut parte de un regal ofensiv total, pentru că oaspeții din Bănie au ieșit la joc, au riscat totul pe cartea atacului și au reintrat în meci mai repede decât credeau. Formația alb-albastră a acuzat semne de oboseală, banca fiind și așa destul de „scurtă“, astfel că finalul a fost pe muchie de cuțit.

Fitzpatrick a anunțat revenirea Argeșului cu două „trițe“ consecutive, cu trei minute înainte de final. A urmat o perioadă în care elevii lui Tudor Costescu au prezentat un pressing agresiv și avansat, care i-a dat peste cap pe olteni, iar scorul pe tabelă s-a strâns și mai mult.

Argeșenii, cu nervi întinși la maximum

Momentele tensionate s-au simțit și în teren, iar în rândul piteștenilor a apărut și frustrarea. Tudor Costescu a fost descalificat pentru al doilea fault tehnic, în timp ce Tudor Gheorghe mai avea puțin și sărea la bătaie cu arbitrii. În cele din urmă, jocul s-a reluat și cum timpul mai era puțin, iar Craiova avea un avantaj minim (77-75), a început seria de aruncări libere. Ghinionul celor de la FC Argeș a fost că l-au prins pe Radu Vîrnă într-o zi senațională și nu a iertat nicio aruncare. Acesta și-a împins, practic, echipa de la spate, iar la final a adus victoria, scor 84-82.

Radu Vîrnă a fost MVP-ul confruntării și a terminat cu 25 de puncte, 9 recuperări și 6 pase decisive. Michael Qualls a adăugat 21 de puncte.

Astfel, în urma acestui rezultat, SCMU Craiova a forțat un meci decisiv în seria din sferturile de finală ale Ligii Naționale. Luni, în Trivale, se va decide semifinalista.

Citește și: Bara, Talabă şi Cadanţu bat tot la Bonita Springs! Româncele sunt în sferturi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS