14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisCupa Davis s-a încheiat, iar Tecău s-a retras! Tenismenul a pus punct carierei

Cupa Davis s-a încheiat, iar Tecău s-a retras! Tenismenul a pus punct carierei

Unul dintre cei mai importanți jucători de tenis ai României, Horia Tecău, a hotărât să își agațe racheta în cui. Horia a jucat pentru România în întâlnirea din Cupa Davis împotriva Spaniei, aceasta urmând să rămână ultima sa apariție într-un meci oficial.

38 de titluri în circuitul ATP, o medalie de argint la Jocurile Olimpice, fost număr 2 mondial în clasamentul de dublu, trei titluri de Grand Slam în palmares (două la dublu și unul la dublu-mixt) sunt cifrele atinse de Horia Tecău.

Horia Tecău a disputat ultimul meci din carieră în cursul zilei de sâmbătă, când a apărat tricoul României în întâlnirea de Cupa Davis cu Spania, pierdută de „tricolori” cu 3-1. Împotriva ibericilor, jucătorul specializat în proba de dublu a ales să evolueze alături de Marius Copil, deși inițial ar fi trebuit să fie de aceeași parte a fileului cu Nicu Frunză.

Horia: „Davis Cup rămâne o competiție specială pentru mine“

Horia Tecău a debutat la Cupa Davis alături de Florin Mergea, în urmă cu 19 ani, la Quito, unde întâlnea Ecuadorul. Campionul nostru își amintește perfect acele momente.

„Această competiție mi-a fost dragă de la prima experiență. La Quito când am intrat prima dată pe teren, a fost un meci dramatic, de cinci seturi, o victorie luptată, a fost ceva emoționant și m-am hrănit mult cu acea victorie. M-am și îndrăgostit de această competiție de atunci și am încercat să fiu într-o formă bună de fiecare dată și să spun «da» la fiecare convocare.

19 ani mai târziu sunt aici, închei cu o victorie și cu atât mai mult rămâne o competiție specială pentru mine și o să iau din asta toate amintirile, meciurile jucate, câștigate, pierdute, coechipierii pe care i-am avut, adversarii… 19 ani de Cupa Davis e ceva, însemană mult pentru mine și mă bucur că am terminat acest capitol în formula asta, cu băieții lângă mine (n.r. Marius Copil și Gabriel Trifu)”, a spus Marius Copil, după victoria din Cupa Davis, citat de Prosport.

Totuși, Horia Tecău va mai avea un meci demonstrativ de retragere pe 10 iunie, la Cluj-Napoca, în cadrul Sports Festival, și va face pereche pentru ultima oară pe terenul de tenis cu Simona Halep.

Copil şi Tecău, împreună de la început până al final

Marius Copil se uită cu apreciere la Horia Tecău, jucător alături de care a debutat la Cupa Davis.

„Am început cariera mea la cupa Davis alături de Horia și el și-o încheie alături de mine pe teren și mă bucur că am început cu o victorie și el și-a încheiat cariera cu o victorie, tot în Grupa Mondială, pentru că merita să termine în Grupa Mondială, nu într-o grupă inferioară. Sperăm să rămână alături de noi la Cupa Davis, să vină la meciuri să ne susțină și să ne dea din toată experiența lui acumulată. Și sper ca și ceilalți colegi de-ai mei să aprecieze toate detaliile pe care ni le dă Horia, pentru că vor fi de ajutor”, a spus Marius Copil, la conferința de presă de după ultimul meci al întâlnirii cu Spania.

Citeşte şi: Simona Halep şi-a găsit antrenor! Morgan Bourbon o va pregăti la turneele din SUA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS