13.4 C
Craiova
marți, 17 mai, 2022
Știri de ultima orăSportCOSR a decis sistarea finanțării Federației Române de Schi-Biatlon

COSR a decis sistarea finanțării Federației Române de Schi-Biatlon

Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a decis, joi, suspendarea finanţării Federaţiei Române de Schi-Biatlon până când aceasta va prezenta un raport prin care să explice neocuparea locului cotă la schi alpin şi lipsa oficialilor la sărituri cu schiurile.

„Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, reunit astăzi în şedinţă de urgenţă, a decis cu majoritate de voturi (un vot împotrivă şi o abţinere) într-o şedinţă mixtă (prezenţă fizică şi online) suspendarea finanţării Federaţiei Române de Schi-Biatlon până când aceasta va prezenta un raport în care să dovedească faptul că a adoptat şi implementat măsuri prin care să asigure că situaţiile generate în contextul participării României la JO Beijing 2022 în legătură cu neocuparea locului cotă la schi alpin şi lipsa oficialilor la sărituri cu schiurile nu se vor repeta.

Raportul va avea ca obiectiv principal protecţia sportivilor şi a imaginii entităţilor care aparţin Mişcării Olimpice, urmând a fi supus analizei comisiilor de specialitate ale COSR şi spre aprobare Comitetului Executiv al COSR”, se arată într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial al COSR.

Prin excepţie, Comitetul Executiv COSR a hotărât să menţină finanţarea programelor pentru participarea la JO Beijing 2022 şi FOTE Vuokatti 2022.
 
Federaţiile sportive naţionale sunt singurele care pot nominaliza sportivi eligibili pentru participarea la JO, iar COSR, în conformitate cu prevederile Chartei Olimpice, nu poate accepta sau refuza un loc cotă pentru JO fără acordul acestora.

Citește și: Eduard Novak cere demisia preşedintelui Federaţiei Române de Schi şi Biatlon

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

(VIDEO) Începe a 75-a ediţie a Festivalului de Film...

Festivalul de film de la Cannes începe marți seară,...

ȘTIRI GdS