5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEduard Novak cere demisia preşedintelui Federaţiei Române de Schi şi Biatlon

Eduard Novak cere demisia preşedintelui Federaţiei Române de Schi şi Biatlon

Ministrul Sportului, Eduard Novak, i-a solicitat preşedintelui Federaţiei Române de Schi şi Biatlon să-şi asume răspunderea prin demisie, în urma deciziei instituţiei pe care o conduce de a renunţa la un loc-cotă la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing. El a cerut totodată FRSB şi Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, ca, în cazul în care mai este posibil, să facă toate demersurile ca un sportiv să ocupe locul pus la dispoziţie României.

„În acest moment, ca reprezentant al Ministerului Sportului, deci al statului, care a investit atâţia bani în acest sport, consider că este inacceptabil ceea ce s-a întâmplat şi că preşedintele Federaţiei Române de Schi şi Biatlon (Dan Gheorghe Mihoc, n. red.) trebuie să-şi asume răspunderea, inclusiv prin renunţarea la această funcţie, pentru că nu mi se pare că a înţeles care este rolul său. Dacă în acest moment mai există posibilitatea ca o a doua sportivă să ne reprezinte la Beijing la schi alpin, toată lumea, începând de la federaţie şi continuând cu Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, trebuie să facă toate demersurile pentru ca ea să fie inclusă în lot şi trimisă acolo şi mă aştept ca acest mesaj să fie corect înţeles”, a scris Novak, pe pagina sa de Facebook.

Ministrul nu-şi explică decizia Federaţiei

Ministrul consideră că decizia Federaţiei Române de Schi şi Biatlon de a refuza un loc-cotă nenominal la Jocurile Olimpice de la Beijing este „de neînţeles şi de neacceptat”, după ce în ultimii ani a primit finanţări de la bugetul de stat de 10 milioane de euro.

În cea de a doua fază, însă, prin retragerea Japoniei de la Jocurile Olimpice, s-au eliberat nişte locuri suplimentare, iar acestea au fost realocate, unul dintre ele revenind României. Şi abia acum avem o problemă cu adevărat, pentru că Federaţia Română de Schi şi Biatlon decide să refuze locul, să nu profite de această şansă şi să nu trimită încă o sportivă la Beijing. Din nou, nu vorbim despre persoane, vorbim despre principii!

După ce în patru ani, din 2017 până în 2021, această federaţie a primit de la bugetul statului, prin Ministerul Sportului şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, suma de aproape 10 milioane de euro, ia decizia absolut de neînţeles şi de neacceptat să nu facă toate diligenţele pentru a încerca să convertească aceşti bani într-o medalie. Motivaţia pe care au invocat-o, când am cerut explicaţii, a fost că s-a constatat că nicio altă sportivă nu îndeplineşte criteriile stabilite pentru includerea în lotul olimpic”, a mai scris Novak.

Citeşte şi: Iga Swiatek, spulberată în semifinalele AO! Barty – Collins, marea finală

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS