24.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisIga Swiatek, spulberată în semifinalele AO! Barty - Collins, marea finală

Iga Swiatek, spulberată în semifinalele AO! Barty – Collins, marea finală

Iga Swiatek (Polonia, 9 WTA) a fost spulberată de Danielle Collins (SUA, 30 WTA) în semifinale la Australian Open, scor 6-4, 6-1! Astfel Collins va da piept în marea finală cu Ashleigh Barty (Australia, 1 WTA), cea care a trecut în penultimul act de Madison Keys (SUA, 51 WTA), cu 6-1, 6-3.

Iga Swiatek, jucătoarea care a eliminat-o pe Sorana Cîrstea în optimi la Australian Open, a ratat, în mod surprinzător, calificarea în ultimul act! Swiatek, cea care a triumfat la Roland Garros 2020, era văzută cu a doua șansă la câștigarea trofeului, după liderul WTA, Ashleigh Barty. Poloneza a fost, însă, ținută la respect de Danielle Collins, cea care a jucat un tenis încântător! Americanca a pătruns în prima finală de Grand Slam a carierei grație unei victorii reușite într-o oră și 19 minute de joc.

În cealaltă semifinală de la Australian Open, Ashleigh Barty i-a fost net superioară americancei Madison Keys! Australianca a avut nevoie de o oră și 2 minute pentru a obține biletul pentru finala Grand Slam-ului de la Antipozi! Trecuseră mai bine de 40 de ani de când o jucătoare locală nu mai ajunsese în finală la Australian Open, Wendy Turnbull fiind ultima care reușise această performanță, în 1980.

Campioana de la Australian Open 2022 va pleca acasă cu un cec de 3,2 milioane de dolari, iar învinsa din finală va primi 1,6 milioane de dolari.

Citeşte şi: Halep s-a îndepărtat de Top 10, dar poate recupera punctele la turneul ei favorit

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS