10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCulturism / Costel Torcea şi secunzii săi îi muncesc pe tricolori la Sângeorgiu de Mureş (VIDEO)

Culturism / Costel Torcea şi secunzii săi îi muncesc pe tricolori la Sângeorgiu de Mureş (VIDEO)

-

Selecţionerul României la culturism şi fitness, Costel Torcea, împreună cu secunzii săi, Cristian Firică şi Gusti Moldovan, au comandat pentru această săptămână un cantonament pentru tricolori. 24 de culturişti se află de duminică într-un stagiu la Sângeorgiu de Mureş şi se anunţă foarte dificil, după cum a declarat Costel Torcea, pentru Gazeta de Sud, înaintea plecării.

„Mergem la Sângeorgiu de Mureş, lângă Târgu Mureş, în pregătire. Federaţia a făcut eforturi foarte mari ca să asigure acest cantonament, ţinând cont şi de perioada dificilă în care ne aflăm din pricina pandemiei de Covid-19. Vom merge cu un număr de 24 de sportivi, o parte din lotul naţional. Pe campionii mondiali şi medialiaţii de la mondiale am decis să-i menajăm. Şi nu neapărat ca să nu le stricăm pregătirea pentru Campionatele Europene. M-am bazat mai mult pe juniori în acest cantonament.

Vor avea un program foarte încărcat! Începând de la ora 7.00, alături de colegul meu Gusti Moldovan, sportivii vor avea prima şedinţă de antrenament în aer liber. Apoi, pe tot parcursul zilei vor avea parte de alte şedinte, în bazinul cu apă termală, la sala de forţă, pentru că o să avem la dispoziţie o sală foarte bine dotată. Sportivii vor beneficia şi de şedinţe de psihologie, de kinetoterapie şi de nutriţie, deci nu este un simplu cantonament.

Nu mergem ca să ne distrăm! Va fi o perioadă de o săptămână în care vom pune în practică foarte multe cunoştinţe cu ajutorul specialiştilor din cadrul FRCF. Vom exersa şi modul de recuperare, şi cel de pregătire pentru competiţiile foarte mare, de genul Campionatelor Europene şi Campionatelor Mondiale“, a declarat Costel Torcea, pentru GdS.

VEZI VIDEO!

„Asta nu înseamnă că medaliaţii de la Mondiale vor scăpa de toate acestea. Şi ei, la rândul lor, vor avea parte de o pregătire asemănătoare în curând. Chiar dacă un mare campion este şi medicul lui, şi nutriţionistul lui şi psihihologul lui, nu înseamnă că specialiştii pe care îi avem nu ne ajută. Din contră, ne ajută foarte mult“, a completat Costel Torcea.

Acesta a anunţat şi o „inspecţie“ a conducătorilor FRCF şi a punctat că îşi doreşte ca şi în anul 2022 să „curgă“ medaliile internaţionale.

„Vom avea parte şi de vizita preşedintelui FRCF, Gabriel Toncean, dar şi o parte dintre staff-ul federaţiei. Vor veni să vadă oamenii pentru care luptă să le ofere condiţiile cele mai bune de lucru. Avem foarte multe lucruri de pus la punct în această săptămână, având în vedere că ne aşteaptă un an foarte greu din punct de vedere competiţional. Este greu şi pentru mine, şi pentru colegii mei, Cristian Firică şi Gusti Moldovan, din postura pe care o avem. Am învăţat conducerea federaţiei, Ministerul Sportului cu rezultate notabile şi sperăm să nu-i dezamăgim nici în acest an“, a încheiat Costel Torcea.

Citeşte şi: Rămâne cum au stabilit! Meciul „U“ Craiova – Rapid nu va fi decalat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:15:59

Costel Gîlcă și Alex Crețu au prefațat meciul Farul...

Farul Constanța și Universitatea Craiova se întâlnesc luni, de...

ȘTIRI GdS