22 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenis de masă / CSU Craiova a încheiat anul cu fruntea sus

Tenis de masă / CSU Craiova a încheiat anul cu fruntea sus

În perioada 20-22 decembrie, la Buzău, au avut loc Campionatele Naționale de Tineret, respectiv Top 16 Seniori la tenis de masă. Şi de această dată, clubul CSU Craiova a avut parte de reprezentanţi care au luptat aşa cum au putut mai bine cu ceilalţi adversari din competiţie.

La Campionatele Naționale de Tineret, sub îndrumarea lui Vasile Florea, Bogdan Cristian, la masculin și Denisa Dumitru, la feminin, au jucat pentru CSU Craiova. Bogdan a câştigat grupa, dar a pierdut pe tabloul principal în primii 16. De partea cealaltă, Denisa nu a reuşit să treacă de grupă.

La Top 16 Seniori, clubul din Bănie s-a prezentat cu Daniel Simulescu, cel care a profitat de absenţa câtorva sportivi din top. Sportivii au fost împărțiți în 4 grupe a câte 4, primii doi din fiecare grupă urmând să joace în sistem eliminatoriu. Din păcate, Daniel a ocupat locul al 3-lea în grupa în care a fost repartizat, dar performanţa sa este de apreciat.

Per total…un an bun!

Antrenorul sportivilor de la Craiova, Vasile Florea, a vorbit cu GdS despre rezultatele elevilor săi şi a recunoscut că a fost un an bun, dar care putea fi şi mai bun de atât. De asemenea, acesta a recunoscut că nu se aştepta la rezultatele atât de bune cu echipa feminină încă din primul an de la înfiinţare.

„Campionatele Naţionale şi Top 16 Seniori au fost ultimele competiţii ale anului. La tineret am participat cu doi sportivi, iar la Top 16 l-am avut pe Daniel Simulescu. Ce-i drept, noi nu aveam niciun sportiv încadrat în primii 16, dar nu au venit Ovidiu Ionescu, Rareş Şipoş şi Cristian Pletea şi i s-a făcut loc lui Daniel. Acolo s-au format patru grupe de câte patru sportivi, iar jucătorul nostru a ieşit pe locul al treilea (a pierdut două meciuri, a câştigat unul). Mai departe din grupă se calificau primii doi clasaţi. Având în vedere că am venit din spate, ca rezervă, dacă putem spune aşa, este un rezultat bun, încurajator.

A fost un an de pandemie, cu probleme de desfăşurare a competiţiilor. Ne-am creat şi echipa de fete, suntem pe locul al doilea, iar per total putem spune că a fost un an bun. Clar că se putea şi mai bine, dar acum aşteptăm încrezători 2022. Înainte, când am făcut echipa de fete, am vrut să urcăm în Divizia B, iar acum suntem pe locul al doilea în grupa noastră, cu şanse de a juca barajul de play-off. Sperăm la promovare, dar când am plecat cu proiectul acesta nu ne gândeam că vom reuşi din primul an atâtea lucruri bune“, a declarat Vasile Florea, pentru GdS.

Citeşte şi: SCM Craiova urează „Crăciun Fericit!“ tuturor suporterilor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS