10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUn an productiv pentru echipele clubului SCM Craiova

Un an productiv pentru echipele clubului SCM Craiova

Mai sunt puţine zile până la finalul anului, iar majoritatea echipelor de la SCM Craiova au intrat, deja, în pauza competiţională. Cu excepţia baschetbaliştilor, toate celelalte formaţii care reprezintă clubul oltean au început procesul de odihnă, iar apoi, după primele zile din ianuarie, îşi vor relua antrenamentele şi pregătirile pentru restul sezonului. Per total, putem considera că echipele din Bănie şi-au făcut treaba cu brio în prima parte a campionatului, dar mai multe detalii şi explicaţii au oferit, în exclusivitate pentru GdS, antrenorii.

După cum menţionam anterior, echipa de baschet nu are pauză între ani şi joacă la foc automat. Pentru formaţia pregătită de Michalis Kakiouzis urmează meciuri pe 23 şi 29 decembrie, iar apoi, în startul anului, pe 4 ianuarie. De partea cealaltă, despre prestaţiile trupelor de volei masculin, volei feminin şi handbal feminin sunt multe de spus, iar antrenorii Dan Pascu, Lucian Zlotea şi Bogdan Burcea au făcut mai multe lămuriri.

Suntem în obiectiv la volei masculin

Începem retrospectiva cu echipa de volei masculin, care a încheiat anul 2021 cu o victorie, 3-1 pe terenul formaţiei din Baia Mare. În total, în cele 11 etape scurse până în prezent, SCMU Craiova a înregistrat opt succese şi doar trei eşecuri. Un lucru bun de menţionat este faptul că, din cele trei înfrângeri, am obţinut, totuşi, ceva. Dacă Dinamo s-a impus clar în Bănie cu 3-0 (SCMU a avut mai mulţi jucători în carantină), nu acelaşi lucru putem spune şi despre Steaua şi Arcada, care au tras din greu pentru a se impune. Din ambele dueluri am reuşit să scoatem un punct (eşecuri cu 3-2), ceea ce contează foarte mult în economia clasamentului actual.

La finele turului Diviziei A1, SCMU Craiova se află pe poziţia a patra în ierarhie, una de play-off, cu 26 de puncte. Din câte ne-a povestit tehnicianul Dan Pascu, echipa olteană se află în obiectiv după turul de campionat, chiar dacă am fost „înţepaţi“ de trei ori pe teren propriu. Problema principală pentru anul viitor este programul extrem de complicat al echipei. Craiova este nevoită să dispute cele mai tari meciuri din campionat în deplasare (cu Dinamo, Steaua, Arcada şi Zalău), iar pentru a-şi îndeplini obiectivul, şi anume accederea în play-off, este nevoie de rezultate pozitive.

Pascu: „Rezultate mulţumitoare în turul campionatului“

„Am avut o primă parte de campionat foarte bună, cu rezultate mulţumitoare. Suntem în grafic, iar acest lucru ne interesează în special. Ne aflăm pe locul al 4-lea, la doar două puncte de următoarea poziţie, iar meciuri mai sunt multe. Am avut un program infernal, pentru că am jucat acasă cu toate contracandidatele, cele patru echipe puternice în afară de noi. Acum urmează un program şi mai infernal, pentru că meciurile cele mai dificile le vom disputa în deplasare.

Important este că am luat un punct din meciurile cu Steaua şi Arcada, contează extrem de mult. Cu echipa din Bucureşti am avut trei jucători care veniseră după perioada de carantină şi nu erau pregătiţi, mai ales că făcuseră unul sau două antrenamente înainte. Pe parcursul turului am avut şi o entorsă a lui Pupart, dar per general, am gestionat bine situaţiile şi am scos maximum din ce puteam scoate la momentul respectiv“, a spus antrenorul echipei masculine de volei, Dan Pascu.

Tragerea la sorţi a etapelor în acest an nu ne-a fost deloc favorabilă, chiar ne-a pus în încurcătură, dar acest lucru nu face să nu luptăm etapă de etapă. Acum, până la reluarea campionatului, vom încerca să mai transferăm un jucător, pentru că este nevoie. Rămâne de văzut în perioada următoare dacă vom şi reuşi“, a adăugat Pascu.

Fetele lui Zlotea sunt pe drumul cel bun

Trecem la voleiul feminin, unde trupa condusă de Lucian Zlotea a concurat, în acest sezon, în Divizia A1. Debutul în noul campionat a fost unul destul de dificil, dar, pe de altă parte, şi frumos. Cu multe probleme de sănătate în prima jumătate a turului, SCMU nu a reuşit să strângă foarte multe puncte, iar încrederea sportivelor a scăzut cu fiecare meci disputat. Rezultatele au început să apară, apoi, după ce echipa a fost în efectiv complet, iar victoriile cu Universitatea Cluj şi Bacău au dat un moral excelent. În ultima rundă din 2021, gruparea alb-albastră a jucat excepţional şi a dispus de Turda cu 3-0.

Încă se gândeşte la 5-8

Antrenorul grupării din Bănie, Lucian Zlotea, este convins că rezultatele ar fi fost altele dacă echipa nu ar fi avut probleme de sănătate pe parcursul turului. De asemenea, acesta a recunoscut pentru GdS că încă se gândeşte la obiectivul personal impus, acela de a încheia pe unul din locurile 5-8.

„A fost ceva nou pentru noi acest campionat. Echipele sunt destul de echilibrate, cu mici excepţii. Aşa cum ne aşteptam, sunt două-trei-patru echipe cu care ne putem lupta, iar acest lucru s-a observat şi în meciurile directe. Cert este că suntem în obiectiv, dar ne dorim mai multe rezultate pozitive, pentru că se poate. Sunt sigur că şi în retur vom găsi mai multe resurse pentru a obţine alte victorii importante. Sunt 100% convins că altfel stăteam acum dacă lotul ar fi fost întreg pe toată perioada turului.

O să fie mult mai greu returul, pentru că toate echipele se vor întări, aşa cum ne dorim şi noi. În funcţie de transferurile care se vor efectua în iarnă, vom vedea dacă se va schimba ceva şi în clasament. Eu zic că obiectivul acela al meu de a ajunge în 5-8 nu este atât de imposibil, doar că trebuie să câştigăm jocurile de bază, cu echipele care sunt deja sub noi în clasament, iar apoi să obţinem puncte şi cu alte echipe, cum ar fi Mioveni, Dinamo“, a punctat Lucian Zlotea.

Fără regrete şi cu încredere înainte!

Prima echipă care a luat pauză în acest an este cea de handbal feminin. Formaţia lui Bogdan Burcea şi-a încheiat activitatea pe 2021 încă din 9 noiembrie, de la duelul cu Cisnădie din deplasare. A fost ultimul meci al Craiovei, pentru că, din acel moment, a trebuit să ne axăm pe naţionala României, care a participat în decembrie la Mondialul din Spania. Nouă runde s-au disputat în Liga Florilor, iar SCMU Craiova se află pe poziţia a 10-a, cu 11 puncte. Chiar dacă au bifat doar trei victorii până în prezent, jocul „leoaicelor“ a fost, de departe, mult mai bun decât în sezonul precedent, cel mai slab al clubului, iar încrederea pentru un viitor mai productiv a crescut.

Tehnicianul SCM Craiova, Bogdan Burcea, a mărturisit că este mulţumit de prestaţiile echipei sale din acest sezon.

„Spre deosebire de anul trecut, regrete nu am deloc, deoarece echipa a arătat mult mai bine din toate punctele de vedere. Acum, chiar dacă după 10 etape clasamentul nu arată aşa cum ne doream, fetele au avut prestaţii bune spre foarte bune, cu mici excepţii. Pot spune că sunt încrezător în ceea ce priveşte acest sezon că ne vom îndeplini obiectivul. Cu Baia Mare, cu Zalău acasă, la Cisnădie au fost meciuri pe muchie de cuţit, decise la limită. E vorba şi de neşansă şi de alţi factori, dar tot ce contează este că echipa are o altă faţă“, a spus Bogdan Burcea.

Diferenţă de bugete, dar handbalul se joacă pe parchet

Liga Florilor este unul dintre cele mai tari campionate de handbal la ora actuală, iar bugetele anumitor formaţii se ridică la sume impresionante. Chiar dacă SCM nu se încadrează în categoria echipelor „bogate“, Bogdan Burcea este convins că echipa sa se poate lupta de la egal la egal cu orice formaţie din campioant.

„Ţinând cont de competiţie, pentru că Liga Florilor, în acest moment, este unul dintre cele mai echilibrate şi mai puternice campionate din Europa, cred că locul 8 poate însemna la final o realizare, aşa cum ne-am şi propus. Într-o zi fastă, fără niciun fel de alţi factori care să concure la rezultat, putem să învingem multe echipe din Liga Naţională. Diferenţa de bugete este foarte mare între primele 8 echipe şi celelalte. Primele formaţii au bugete de 93 de miliarde, în timp ce noi ne aflăm undeva la 30% din suma menţionată anterior, însă nu întotdeauna banii aduc performanţă.

Cred în doamna primar şi în doamna viceprimar, sunt persoane de sport şi sunt convins că şi în perioada următoare vor susţine această echipă şi nu numai, ci clubul SCM. Altfel, fără ajutorul dumnealor, va fi foarte greu pentru toţi să facem faţă competiţiilor la un nivel care să satisfacă publicul craiovean.

Nu spun nu unor posibile veniri în echipă în perioada următoare, însă nici nu ne dorim să recrutăm orice sportiv. Vrem să aducem jucători care pot aduce un plus valoare echipei, iar dacă nu vom identifica astfel de sportivi, bineînţeles, în bugetul nostru, nu vom face nicio mişcare“, a adăugat tehnicianul oltencelor.

Citeşte şi: Lucian Zlotea: „Am dovada că se poate, că fetele au valoare“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS