14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisDjokovic și Medvedev, finaliștii US Open 2021

Djokovic și Medvedev, finaliștii US Open 2021

Novak Djokovic, numărul unu mondial, s-a calificat în finala US Open, ultimul turneu de Mare Slem. Sârbul l-a învins cu scorul de 4-6, 6-2, 6-4, 4-6, 6-2, pe germanul Alexander Zverev, campionul olimpic en titre, vineri la New York, după un meci extrem de palpitant.

âDjokovic (34 de ani) şi-a luat cu această ocazie revanşa în faţa lui Zverev, cel care l-a eliminat în penultimul act al Jocurilor Olimpice de la Tokyo, răpindu-i astfel sârbului şansa de a deveni primul jucător din istorie care realizează un „Golden Slam”, după germanca Steffi Graf (în 1988).

Campionului sârb, învingător anul acesta la Australian Open, Roland Garros şi Wimbledon, i-a rămas însă posibilitatea de a câştiga toate cele patru turnee de Grand Slam pe parcursul aceluiaşi sezon şi să doboare totodată recordul istoric de trofee majore, pe care îl împarte în prezent cu elveţianul Roger Federer şi cu spaniolul Rafael Nadal (toţi trei cu câte 20 de titluri de Mare Slem).

Adversarul lui Novak Djokovic în finala de la Flushing Meadows va fi rusul Daniil Medvedev, al doilea jucător al lumii, care a dispus la rândul său în cealaltă semifinală de vineri, cu 6-4, 7-5, 6-2, de canadianul Felix Auger-Aliassime.

Medvedev (25 ani) a atins şi anul trecut semifinalele la US Open, fiind învins de austriacul Dominic Thiem, care a câştigat în final trofeul. Rusul şi-a confirmat de această dată statutul de favorit în faţa tânărului său adversar Auger-Aliassime (21 ani), aflat la prima sa prezenţă în careul de aşi al unui turneu de Grand Slam.

Novak Djokovic conduce cu 5-3 în duelurile directe cu Daniil Medvedev, ultima lor confruntare având loc anul acesta în finala Openului Australiei, câştigată de sârb în trei seturi (7-5, 6-2, 6-2).

„Voi trata meciul ca și cum ar fi ultimul din cariera mea“

Djokovic este mai motivat ca niciodată să triumfe la US Open, de aceea a și declarat că este focusat în totalitate pe finala cu Medvedev.

„Nu vreți să știți ce a fost în capul meu în timpul meciului. A fost ca un uragan de emoții în timpul unui meci sau chiar în timpul unui singur punct. Ești singur pe teren. Nu există portițe de scăpare și trebuie să găsești soluții. De-a lungul anilor, am reușit să rafinez o formulă care merge pentru mine. Sunt multe elemente care intervin, dar nu există o poțiune magică despre care pot spune că este secretul succesului. Sunt multe lucruri combinate.

Tenisul este un sport foarte frumos, dar care cere multe de la fiecare sportiv. Trebuie să găsești un echilibru fin între minte și corp tot timpul, dacă vrei să performezi la cel mai înalt nivel pentru o perioadă lungă. Am fost binecuvântat și sunt recunoscător că am putut face asta mult timp. Mai e doar un meci. Totul sau nimic! Hai s-o facem… Voi trata meciul ca și cum ar fi ultimul din cariera mea. Voi juca cu inima, sufletul, trupul și mintea”, a spus Djokovic.

Citește și: Jaquelin Cristian continuă lupta pentru trofeul de la Karlsruhe! Irina Bara, eliminată

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS