6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCe performanţă! România a luat cinci medalii de aur şi cinci de argint la Europenele U23

Ce performanţă! România a luat cinci medalii de aur şi cinci de argint la Europenele U23

România a cucerit zece medalii, 5 de aur şi 5 de argint, duminică, la Campionatele Europene de canotaj Under-23 de la Kruszwica (Polonia), iar Simona Radiş a stabilit un record mondial la simplu vâsle feminin. De asemenea, menţionăm că România s-a clasat pe primul loc în clasamentul pe naţiuni.

„Performanţă extraordinară a canotorilor români, aşa cum ne-au obişnuit deja de altfel! Am demonstrat încă o dată că avem cel mai bun lot de tineret din Europa. Au fost câştigate 10 medalii, dintre care 5 de aur şi 5 de argint. Îi felicit pe sportivi pentru munca depusă şi determinarea de care au dat dovadă! De asemenea, pe antrenori şi întreaga echipă a Federaţiei Române de Canotaj! Aşteptăm cu nerăbdare Campionatul European al juniorilor de la Munchen, din 9-10 octombrie”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă.

Cele cinci medalii de aur:

Prima medalie de aur pentru ţara noastră a fost obţinută în proba de patru plus unu rame feminin de echipajul compus din Amalia Bucu, Larisa-Andreea Bogdan, Manuela-Gabriela Lungu, Cosmina-Maria Podaru şi Victoria-Ştefania Petreanu, cu timpul de 07:05,64.

A doua medalie de aur a fost obţinută în proba de patru rame feminin, prin echipajul format din Andreea Popa, Maria Tivodariu, Magdalena Rusu şi Dumitriţa Juncănariu, înregistrate în 06:36,13.

A treia medalie de aur pentru România la Kruszwica a fost câştigată de campioana olimpică Simona Radiş, în proba de simplu vâsle feminin. Simona s-a impus în faţa sportivelor din Elveţia şi Cehia, cu timpul de 07:26,39, doborând astfel recordul mondial de tineret.

O altă medalie de aur au reuşit să obţină şi sportivii din barca de patru rame masculin, Ştefan Berariu (vicecampion olimpic la Tokyo), Alexandru-Laurenţiu Danciu, Florin Arteni şi Ciprian Huc, în faţa echipajelor din Polonia şi Belarus.

A cincea medalie de aur pentru România a fost câştigată de sportivele din barca de 8+1 feminin, Estera-Costina-Beatrice Vîlceanu, Larisa-Elena Roşu, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Alice-Elena Turcanu, Raluca-Georgiana Dinulescu, Magdalena Rusu, Simona Radiş şi Victoria-Ştefania Petreanu, care au dominat cursa din Finala A, încheind cu un timp de 06:13,66, în faţa echipajelor din Germania şi Polonia.

Cele cinci medalii de argint:

O medalie de argint a fost câştigată de echipajul de patru plus unu rame masculin compus din Andrei Mândrilă, Nicu-Iulian Chelaru, Florin Ceobanu, Claudiu Neamţu şi Gavril Dumbravă.

Tot medalie de argint au obţinut şi fetele la dublu rame feminin, Adriana Ailincăi şi Alina-Maria Baleţchi. Sportivele noastre au urcat pe podium alături de echipajele din Croaţia şi Ucraina.

Echipajul de dublu rame masculin alcătuit din Dumitru-Alexandru Ciobică şi Florin Lehaci a obţinut o medalie de argint, urcând pe podium alături de echipajele din Lituania şi Italia.

Ultima medalie la Campionatele Europene Under-23, medalie de argint, a fost cucerită de sportivii din barca de 8+1 masculin, Dumitru-Valentin Bucur, Dorin Simion, Andrei Mândrilă, Nicu-Iulian Chelaru, Florin Ceobanu, Marian Cireaşă, Andrei Lungu, Alexandru Gherasim şi Gavril Dumbravă, sosiţi după echipajul din Marea Britanie.

În Finala A a probei de dublu vâsle feminin, Cristina Drugă şi Alexandra Ungureanu au încheiat cursa pe locul al doilea, echipajele din Grecia şi Lituania completând podiumul.

Citeşte şi: F1 / Nicio noutate la MP al Olandei. Verstappen a triumfat în propriul fief

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS