10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCampionatul Mondial, ultima competiţie din cariera lui Marian Drăgulescu

Campionatul Mondial, ultima competiţie din cariera lui Marian Drăgulescu

La întoarcerea de la Tokyo, la Aeroportul Henri Coandă, gimnastul Marian Drăgulescu a afirmat că a riscat în proba de sărituri din dorinţa de a ocupa o poziţie pe podiumul olimpic şi că evoluţiile sale au fost dintre cele mai complexe din concurs la Jocurile Olimpice.

Mi-a plăcut tot acolo, mi-a plăcut sala de competiţie, de antrenament, Satul Olimpic, mâncarea, totul a fost OK. Puţină neşansă, atâta tot. Mi-a lipsit foarte puţin să pic în picioare, dar asta e competiţia. De cele mai multe ori, atunci când vrei să urci pe podium, mai rişti câte puţin. La fiecare competiţie am riscat, de cele mai multe ori am câştigat, dar mai sunt competiţii în care nu iese treaba. Am avut două dintre cele mai dificile sărituri din concurs, veţi vedea că săritură Drăgulescu va fi la cel puţin trei sportivi în finala din 2 august. Atâta a fost pentru mine la aceste Jocuri Olimpice, le urez succes celorlalţi români care mai sunt în competiţie şi să îi susţinem de acasă”, a declarat Drăgulescu.

Retragere definitivă?

El a precizat că în următoarea perioadă va mai concura la Campionatul Naţional de gimnastică şi la Campionatul Mondial, care va fi ultima competiţie din cariera sa.

„Da, cu siguranţă este ultima ediţie a Jocurilor Olimpice la care am participat. Am spus că anul acesta mă voi retrage. Au fost emoţii, dar nu unele care să mă fi încărcat în evoluţiile mele. Cu cât mă apropii de finalul carierei devin mai nostalgic, dar, având în vedere că voi continua activitatea tot în gimnastică, pentru că asta îmi doresc să devin antrenor, sunt convins că bucuriile şi satisfacţiile vor fi la fel de mari ca atunci când concuram eu la aparate.

E rândul nostru, după ce ne lăsăm de performanţă, să punem umărul la reconstrucţia sportului românesc. Pentru mine urmează o vacanţă, după care urmează Campionatul Naţional de gimnastică şi Campionatul Mondial, care va fi peste două luni şi jumătate. Aceea va fi ultima competiţie pentru mine”, a mai spus Drăgulescu, citat de Agerpres.

Încredere maximă în Larisa

Drăgulescu nu a ezitat să vorbească şi despre Larisa Iordache. Gimnastul este de părere că sportiva noastră, prezentă în finala la bârne, are mari şanse să câştige o medalie la proba sa favorită. Totodată, acesta consideră că singura problemă ar fi legată de starea ei de sănătate.

„Larisa are foarte mari şanse la bârnă, este aparatul ei preferat. Sper doar glezna să o ţină. Şi, în rest, ea ştie ce are de făcut. Este foarte motivată şi îşi doreşte extraordinar de mult să obţină o medalie. Aşa că nu văd de ce nu ar face o figură extraordinară“, a punctat Drăgulescu.

Citeşte şi: David Popovici, printre „granzi“ şi la 100 m liber! Românul s-a calificat în semifinale

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS