20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBox / Patru medalii pentru pugiliştii de la CSM Craiova la Cupa României de cadeţi

Box / Patru medalii pentru pugiliştii de la CSM Craiova la Cupa României de cadeţi

Pugiliştii de la CSM Craiova au avut parte de un turneu excelent la Arad, unde au obţinut rezultate remarcabile. La Cupa României de cadeţi (13-14 ani), competiţie desfăşurată în perioada 10-16 mai în sala de sport a Universităţii „Aurel Vlaicu“, sportivii lui Constantin Cucu şi Marcel Sîrba au luat patru medalii, două de aur, una de argint şi una de bronz. Menţionăm că în total au participat 146 de sportivi, iar de la clubul oltean au fost prezenţi 7.

Astfel, din „tabăra“ lui Constantin Cucu, cel mai important rezultat l-a obţinut Nicolas Ghiţă. Acesta a încheiat pe primul loc la Cupa României de cadeţi, ediţia 2021, la categoria 76 kg. şi a luat medalia de aur. La competiţie au mai concurat şi Cosmin Ion (cat. 44 kg), Ronaldinho Brotac (cat. 54 kg) şi Robert Turcu (cat. 90 kg), dar nu au reuşit să obţină vreo medalie.

Un antrenor mulţumit

Antrenorul sportivilor, Constantin Cucu, s-a arătat mulţumit şi mândru de elevii săi, care au luptat excelent la această competiţie. De asemenea, acesta a anunţat că unul dintre pugilişti a fost selecţionat la lotul de cadeţi.

„Sunt foarte mulţumit de evoluţia copiilor mei, cu toate că doi dintre ei sunt chiar la prima participare la cadeţi. Cea mai bună evoluţie a avut-o Nicolas Ghiţă, care a câştigat trei meciuri, toate înainte de limită şi a luat medalia de aur. De asemenea, Nicolas va fi selecţionat la lotul de cadeţi, care se va forma în curând. Dorel Simion, coordonatorul loturilor, şi Ilie Cartare, cel care se ocupă de cadeţi, l-au remarcat. Acum Gogoşeanu va intra în pregătire. Trebuie să remarc faptul că CSM Craiova a încheiat pe locul al doilea în clasamentul general. Dinamo a ieşit campioană, cu trei finalişti şi trei câştigători, în timp ce noi am avut tot trei sportivi în finală, doar că doi dintre ei au fost câştigători, iar unul vice. Săptămâna viitoare, în perioada 25-29 mai, vom participa la Cupa României de juniori cu patru sportivi. Avem încredere că putem obţine rezultate notabile“, a spus Constantin Cucu, pentru GdS.

Constantin Gogoşeanu va reprezenta România la Europene

CSM a primit o veste mare şi de la lotul naţional de seniori, unde Constantin Gogoşeanu a fost convocat pentru Campionatele Europene.

„O veste extraordinară a venit şi de la lotul naţional de seniori, unde Constantin Gogoşeanu a fost convocat pentru Campionatele Europene, de la finalul lunii iulie. Este pentru prima dată în istoria clubului CSM Craiova când un sportiv, care evoluează la nivel de seniori, este convocat la lotul naţional. Suntem mândri, ne bucurăm şi sperăm să obţină cele mai bune rezultate“, a adăugat Cucu.

Trei medalii pentru elevii lui Sîrba

De partea cealaltă, maestrul Marcel Sîrba a avut trei pugilişti la Cupa României. Acesta se poate lăuda cu o performanţă remarcabilă, şi anume obţinerea a trei medalii (una de aur, una de argint şi una de bronz).

Dănuţ Marius Grigorie a obţinut cea mai bună performanţă, şi anume medalia de aur la cat. 62 kg. Medalia de argint a fost câştigată de către Alexandru Popa (cat. +90 kg), în timp ce bronzul l-a luat Mihai Popa (cat. +90 kg).

„Am participat cu trei băieţi, iar fiecare dintre ei a reuşit să ia câte o medalie. Sunt mulţumit de rezultate, dar îmi pare rău că nu am putut participa cu încă doi-trei sportivi, care aveau şansa de a merge cât mai sus, pentru că nu au primit undă verde din partea clubului. Urmează competiţia de juniori de la Zalău, unde vom participa, mai mult ca sigur, tot cu doi sau trei pugilişti. Mergem înainte, cu încredere şi vrem să luăm medalii şi în Sălaj“, a spus Marcel Sîrba, pentru GdS.

Citeşte şi: Arcada îşi trimite antrenorul la naţională. Sergiu Stancu, noul selecţioner!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS