14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiArcada îşi trimite antrenorul la naţională. Sergiu Stancu, noul selecţioner!

Arcada îşi trimite antrenorul la naţională. Sergiu Stancu, noul selecţioner!

Antrenorul campioanei Arcada Galaţi, Sergiu Stancu, a fost instalat, luni, în funcţia de selecţioner al echipei naţionale de volei masculin a României. Anunţul a fost făcut printr-un comunicat de presă al Federaţiei Române de Volei.

„Sergiu Stancu, antrenorul campioanei ultimilor trei ani, Arcada Galaţi, a fost numit în funcţia de selecţioner al naţionalei masculine de volei a României. El îl înlocuieşte pe banca tehnică a primei reprezentative pe Dănuţ Pascu, care şi-a încheiat în mod amiabil contractul cu Federaţia Română de Volei. Debutul noului tehnician pe banca naţionalei este foarte aproape, deoarece România va juca în Golden League chiar la începutul lunii viitoare. Echipa noastră este în grupă doar cu Slovacia şi Ucraina după ce Olanda, a patra componentă a seriei, a primit invitaţie şi va juca în Volleyball Nations League (VNL). Astfel, cele două turnee din faza grupelor care ar fi trebuit să se joace în ţări diferite se vor disputa, legat, în Ucraina, în perioada 1-6 iunie“, se arată în comunicat.

Stancu a declarat că îşi doreşte să urce cu echipa naţională cât mai sus în clasamentul mondial.

„Am acceptat propunerea Federaţiei Române de Volei cu inima deschisă şi cu încrederea că vom reuşi, alături de colegii mei din staff şi de jucători, să facem ca naţionala României să urce în clasamentul mondial şi să aibă o evoluţie bună indiferent de adversar. În Golden League ne propunem să avem o prestaţie bună şi să facem jucătorii să joace la potenţialul lor maxim. Vom lupta în fiecare meci, vom lucra pentru a avea o evoluţie bună, pentru a juca un volei de calitate, iar în urma acestor lucruri vor veni, cu siguranţă, şi rezultatele”, a afirmat noul selecţioner.

Citeşte şi: Laurenţiu Lică: „Dezamăgirea este mare, nu am avut experienţa necesară“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS