17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEuropenele lasă urme! Larisa Iordache a ajuns la spital după calificarea la JO

Europenele lasă urme! Larisa Iordache a ajuns la spital după calificarea la JO

Larisa Iordache, care a obţinut miercuri seara calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a ajuns la spital după evoluţia sa la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Basel. Vestea bună a venit de la preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, care a precizat, joi, că gimnasta se simte mai bine.

„Este o calificare mai mult decât muncită, cu sacrificii. Poate nu ştiţi, dar ea a concurat cu foarte mari dureri probabil accentuate şi de emoţia şi de presiunea momentului. Important este că Larisa a demonstrat că este o campioană, că este un sportiv de valoare şi noi suntem onoraţi şi mândri să o avem pe Larisa Iordache în Team România pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Am vorbit cu preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică şi mi-a transmis faptul că după competiţie a fost dusă la spital. I s-au făcut acolo investigaţii, azi-dimineaţă deja era mai bine. Sperăm să poată concura şi la următoarele competiţii, poate li la individual compus şi chiar să câştige o medalie. Îi doresc succes din toată inima. Cel mai greu lucru şi cel mai important a fost că reuşit să se califice la Jocurile Olimpice, ceea ce este extraordinar“, a declarat Covaliu.

Larisa Iordache a ajuns la spital, cu febră, dureri şi stare generală proastă. Primele investigaţii au dezvăluit o infecţie la nivelul rinichilor, însă determinarea diagnosticului este în desfăşurare, a anunţat Federaţia Română de Gimnastică pe pagina sa de Facebook.

Iordache a încheiat calificările de la CE pe locul patru, cu 54,698 puncte (14,366 la sărituri, 13,466 la paralele, 13,466 la bârnă şi 13,400 la sol), devansată de trei rusoaice

Citeşte şi: Obiectiv îndeplinit! Larisa Iordache a obţinut „biletul“ pentru Olimpiadă!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS