10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCanotaj / Impresionant! România a cucerit 6 medalii la CE de la Varese!

Canotaj / Impresionant! România a cucerit 6 medalii la CE de la Varese!

România a obținut 6 medalii la Campionatele Europene de Canotaj de la Varese, zestre cu care a ocupat locul 4 pe națiuni. Dintre acestea, două au însemnat titluri europene, bărcile feminine de 8+1 și dublu vâsle câştigând medaliile de aur.

Barca feminină de 8+1 a făcut o cursă perfectă și a câștigat medalia de aur. Tricolorele au făcut o cursă perfectă, au condus de la început și până la sfârșit. Olanda, locul 2, este singura care a reușit să țină ritmul pe primii 1.000 de metri. De aici și până la final, România s-a distanțat metru cu metru. La final a avut un avans de peste 3 secunde față de Olanda și aproape 8 secunde în fața Rusiei.

Nava Amiral a României a avut următoarea componență: Maria Rusu, Viviana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu și cârmaci Daniela Druncea.

„A fost o competiție foarte puternică. Dar ne-am antrenat în Italia și, în timp ce eram în cantonament, am învățat multe despre ce înseamnă să tragi tare. Iar astăzi am reușit să facem asta”, Maria-Magdalena Rusu, componentă în echipajul 8+1.

Au tras tare şi au luat şi medalie

Pe podium a urcat și echipajul masculin de 8+1. La capătul unei curse superbe, Alexandru Chioseaua, Florin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu Bejan, Vlad Aicoboae, Constantin Adam, Florin Fîntînariu, Ciprian Huc și cârmaciul Adrian Munteanu au încheiat pe locul 2. România a avut un final foarte bun, fiind foarte aproape de Marea Britanie, campioana europeană.

A patra medalie a delegației României la Campionatele Europene de la Varese a fost adusă de echipajul de patru rame masculin (M4-), format din Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari. Sportivii români au avut un finiș foarte bun, dar nu au mai putut recupera handicapul față de Marea Britanie, care a condus toată cursa şi astfel au luat medalia de argint.

Echipajul de dublu vâsle, demonstrație de forță

Echipajul tricolor de dublu vâsle feminin a făcut o adevărată demonstrație de forță, reușind să câștige categoric cursa. La final, Nicoleta Ancuța Bodnar și Simona Radiș au avut un avans de peste 3 secunde în fața fetelor din Lituania (locul 2). Tricolorele și-au păstrat practic titlul continental, după ce în 2020 s-au impus la fel de clar.

Adriana Ailincăi și Iuliana Buhuș au cucerit o nouă medalie pentru delegația României la Campionatele Europene de Canotaj. Reprezentantele României au terminat pe locul 2 în finala la dublu rame (W2-). Bătălia pentru podium a fost destul de strânsă, din moment ce primele trei echipaje au fost despărțite de o secundă. Marea Britanie a luat aurul, iar Spania a urcat pe ultima treaptă a podiumului.

În proba similară masculină, Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă s-au clasat pe locul 4, fiind la 76 de sutimi de medalia de bronz, adjudecată de Serbia. Croația și Italia au ocupat primele două locuri în finala de dublu rame (M2-).

Reamintim că şi Gianina-Elena Beleagă a adus României medalia de argint în proba de simplu vâsle feminin, categorie uşoară, duminică.

Alte rezultate ale reprezentanților României:

Echipajul de dublu vâsle masculin (M2x), compus din Ioan Prundeanu și Marian-Florian Enache, a încheiat cursa din Finala B pe locul 4, ocupând locul 10 în clasamentul general.

Mihai Chiruță, simplu vâsle masculin (M1x), a terminat cursa din Finala B pe locul 1 și a ocupat poziția a 7-a în clasamentul general.

Sportivele din echipajul de patru vâsle feminin (W4x), Cristina Popescu, Roxana Anghel, Dumitriţa Juncănariu, Mădălina Pascari, au terminat cursa din Finala B pe locul 5, astfel că s-au clasat pe locul 11 în clasamentul general.

România s-a calificat cu 9 echipaje în finalele de la Varese:

simplu feminin, categorie uşoară: Gianina Beleagă.
2 rame feminin: Adriana Ailincăi, Iuliana Buhuș
2 rame masculin: Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă
2 vâsle feminin: Nicoleta Ancuța Bodnar, Simona Radiș
4 rame feminin: Mădălina Hegheș, Roxana Parașcanu, Nicoleta Pașcanu, Elena Logofătu
4 rame masculin: Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu, Cosmin Pascari
2 vâsle categorie ușoară: Ionela Cozmiuc, Elena Mihai
8+1 feminin: Maria Rusu, Viviana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea
8+1 masculin: Alexandru Chioseaua, Florin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu Bejan, Vlad Aicoboae, Constantin Adam, Florin Fîntînariu, Ciprian Huc, Adrian Munteanu

România a intrat în competiție cu 46 de sportivi și 13 echipaje.

Citeşte şi: Atitudine zero, rezultat ruşinos. SCMU Craiova, învinsă de „micuţa“ Focşani

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS