17.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalBox / SCM Craiova şi-a adjudecat trei medalii la Campionatul Naţional de Juniori

Box / SCM Craiova şi-a adjudecat trei medalii la Campionatul Naţional de Juniori

La finele săptămânii trecute, la Târgu Jiu, s-au desfăşurat Campionatele Naţionale de Juniori. Competiţia a fost abordată şi de clubul SCM Craiova, cu sportivii antrenaţi de Ion Dragomir şi Dora Mustăţea, respectiv Ion Joiţa.

Daniel Solomon, aur la 75 kg

Cel mai bun rezultat l-a înregistrat Daniel Solomon, care a ieşit campion naţional la categoria 75 kg. Rezultatul nu i-a surprins pe antrenorii Ion Dragomir şi Dora Mustăţea, chiar dacă oponenţii au fost de calibru.

„Daniel Solomon a demonstrat clar că este campion la 75 kg. El va reprezenta România luna viitoare la Campionatele Europene. A avut meciuri grele, foarte disputate, dar a confirmat aşteptările noastre şi ale antrenorului de la lotul naţional Dorel Simion, care l-a felicitat împreună cu preşedintele Federaţiei. Cu toţii ne punem mari speranţe în acest băiat, pentru că am văzut cu toţii ce calităţi are şi cum abordează luptele în ring. E bărbat adevărat!“, a declarat maestrul Ion Dragomir, menţionând faptul că Daniel Solomon împlineşte, astăzi, 16 ani.

Un alt sportiv al celor doi antrenori, Rafael Filip Rafailă şi-a adjudecat medalia de bronz la 66 de kg.
„A făcut meciuri bune, dar atât s-a putut obţine de data asta. Are mult potenţial şi continuăm să muncim să ajungă şi mai sus“, a punctat Dora Mustăţea.

„Conducerea clubului e mândră de rezultatul acesta, ţinând cont şi de problemele care ne-au măcinat cu această pandemie, pentru că nu prea am avut acces în sală. Sunt rezultate notabile şi anul acesta. Am pus 9 medalii pe panoplia clubului şi sperăm ca peste trei săptămâni, când avem Campionatul Naţional Feminin, să mai obţinem încă 4-5 medalii“, a completat Ion Dragomir.

Camen a ieşit vicecampion naţional, dar Joiţa îl consideră numărul 1

La rândul său, maestrul Ion Joiţa a participat la Târgu Jiu cu doi sportivă. Cu Nae Gheorghe nu a „prins“ nicio medalie la categoria 60 de kg.

„Nae Gheorghe a pierdut în primul meci în faţa unui băiat de la Iaşi care a ajuns în finală. A fost mai bun, nu avem ce comenta“, a spus Ion Joiţa.

În schimb, Luis Florin Camen şi-a adjudecat medalia de argint la 54 de kg, dar în opinia antrenorului Joiţa acesta merita locul 1.

„Camen a avut de susţinut două meciuri. Pe primul l-a câştigat prin KO în prima repriză, în faţa unui băiat de la Zalău. În cel de-al doilea meci, în finală, a boxat cu fratele lui Cosmin Gîrleanu, de la Hunedoara, campionul mondial. Antrenorul lui este şi antrenorul lotului naţional. Am pierdut la puncte, iar eu nu pot fi de acord cu decizia celor trei arbitri. A fost şi preşedintele federaţiei, a venit şi a stat de vorbă cu mine, pentru că eu nu mai voiam să cobor din ring cu sportivul. Până la urmă am coborât, pentru că mi-a spus că mă suspendă. Tremura şi Vasile Cîtea de supărare, pentru că este cel mai bun sportiv al lotului naţional. Pentru mine, el a ieşit campion!“, a declarat Ion Joiţa, pentru GdS.

Citeşte şi: Tenis de masă / Asta da ispravă! CSU Craiova, victorii pe linie în turul Diviziei A

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS